Catalunya concentra 31 de les 100 grans fortunes de l’Estat

Catalunya concentra 31 de les 100 majors fortunes de l’estat espanyol, segons la darrera llista publicada per la revista ‘Forbes’. A la classificació hi destaquen noms relacionats amb els sectors de la moda i la indústria com Isak Andic, propietari de la cadena de moda Mango, amb 1.900 milions d’euros.

 

Entre els qui guanyen posicions hi ha la familia Nogareda, accionista d’Hipra, un laboratori de Girona que els darrers anys ha sigut notícia pel seu paper investigant una vacuna contra la covid-19. El llistat també inclou noms habituals entre els més rics de l’Estat, com Sol Daurella o Manuel Lao, expropietari de Cirsa, i noves incorporacions, com la de Joan Font (Bon Preu).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Entre les famílies acabalades que figuren en aquest llistat anual de grans fortunes també hi ha els Gallardo, propietaris dels laboratoris Almirall, els Carulla (Agrolimen) o els Puig (grup Puig). També els germans Eduardo y Francisco Martínez Cosentino (Cosentino) o José María Serra Farré (Grup Catalana Occident).

 

Amb tot, cal anar fins a la dotzena posició per trobar Andic, el primer català de la classificació. En les primeres posicions s’hi manté el gallec Amancio Ortega, amo d’Inditex, amb un patrimoni que la revista xifra en 53.500 milions d’euros, i la seva filla, Sandra Ortega, que també és accionista dels hotels Room Mate. El tercer lloc l’ocupa Rafael Del Pino, de la constructora Ferrovial.