Catalunya té més de 300 espècies de fauna en perill d’extinció

El Govern ha aprovat aquest dimarts el Projecte de decret del Catàleg de fauna salvatge autòctona amenaçada. Aquest decret inclou aquelles espècies i subespècies de la fauna salvatge autòctona protegida que es troben amenaçades i a les quals cal atribuir un grau de protecció superior. Inicialment, se’n recullen 384 espècies, que es classifiquen en les categories de ‘en perill d’extinció’, ‘vulnerables’ o ‘extintes com a reproductores a Catalunya‘.

A través del decret també es determina la necessitat d’aprovar plans de recuperació i plans de conservació per a les espècies incloses en el catàleg i es fixa el seu contingut i el procediment per a la seva aprovació. Així mateix, el decret regula el procediment administratiu per a la reintroducció de les espècies extintes incloses en el catàleg, les reintroduccions locals i el reforçament poblacional.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per a la determinació de les espècies que s’inclouen en el catàleg s’han considerat els diferents atles de fauna amenaçada, les llistes vermelles estatals i els informes d’institucions, entitats científiques i especialistes en la matèria que han permès conèixer també les espècies de fauna autòctona que actualment requereixen mesures urgents de conservació.