Les cases d’apostes vaticinen una victòria d’ERC al 21-D

El Parlament de Catalunya en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

A menys de 24 hores per a l’inici d’uns dels comicis més transcendents de la història de Catalunya, són molts els qui ja han fet la seva previsió dels resultats finals i dels pactes que se’n derivaran. Diversos diaris i publicacions, de fet, ja hi ha dit la seva amb múltiples enquestes que revelen una intensa pugna entre Esquerra i Ciutadans.

 

Tot i això, hi ha un darrer factor que s’ha passat per alt, però que d’altra banda, pot ser molt fiable a l’hora de saber qui s’emportarà el triomf al 21-D: les cases d’apostes.

Esquerra venç a la recta final

El factor Junqueras, que porta gairebé 50 dies empresonat Estremera, hauria estat clau per a la victòria de la col·lisió independentista. Si més no, això és el que pronostiquen diverses cases com RetaBet o Betfair.

 

Betfair, pronostica la victòria d'Esquerra Republicana

Betfair, pronostica la victòria d'Esquerra Republicana | Revista Mirall

 

 

Segons un estudi il·lustrat per ‘Revista Mirall’, les dues cases d’apostes en qüestió creuen que ERC guanyarà les eleccions i, si és així, Betfair pagarà a 1,50€ per euro apostat la victòria en escons del partit republicà. RetaBet, per part seva, ho farà a 1,40€ per euro apostat.

 

I de fet, si la quota de pagament no és molt alta —com és el cas—, les cases donen per fet que la victòria per aquesta aposta és més que factible. 

 

Retabet també aposta per un triomf del partit liderat per Oriol Junqueras

Retabet també aposta per un triomf del partit liderat per Oriol Junqueras | Revista Mirall

 

 

Junqueras veu Arrimadas pel retrovisor

El triomf de Ciutadans, segons les cases d’apostes, és molt més possible que el de Junts per Catalunya. I és que una victòria final del partit taronja es pagaria a 2’50€ per euro apostat, tant a Betfair com a RetaBet.

 

Junts per Catalunya, per la seva part, es manté al marge. Betfair paga el seu triomf a 7€ per euro apostat mentre que, BetaBet, pagaria la victòria de Puigdemont a 11€ per euro apostat.

 

Finalment, els partits menys ‘presidenciables’ són la CUP i el PP. Ja que les quotes pagades en cas de victòria superen els 100€ i fins i tot els 300€ per euro apostat.