Sense Categoria

El pare de Nadia no recorda els hospitals on van operar la seva filla

Avatar
  • octubre 3, 2018
  • 3 min read

Fernando Blanco i Marga Garau durant el judici | Telecinco

 

Aquest dimecres té lloc la segona jornada del judici contra els pares de la Nadia, acusats d'estafar més d'1 milió d'euros aprofitant la malaltia de la seva filla. Mentre avui declaren alguns dels metges que van tractar a la petita o alguns pares de l'escola on anava a Organyà (Lleida), Fernando Blanco i Marga Garau ho van fer durant el primer dia de judici.

 

El relat que el pare de Nadia va fer durant anys pels platós de televisió s'ha anat desfent a poc a poc en la seva declaració, en la qual no recordava ni les clíniques on es van realitzar les suposades operacions a la petita. «En una clínica de París», va contestar Fernando davant les preguntes del jutge, sense saber especificar de quina clínica en concret es tractava.

 

No figuren viatges al seu passaport

«Hem estat a Itàlia, Bèlgica, Alemanya, França, Rússia, Afganistan, Brasil, Panamà…», deia als platós de televisió. No obstant això, al seu passaport no figura cap d'aquests viatges. «Quan vostè arribava a Turquia no necessitava passaport i en l'embarcament de França tampoc?», li va preguntar el jutge, al que el pare de Nadia va respondre que «no era necessari».

 

Tampoc figura el viatge a Houston, Estats Units, que havia de fer el gener de 2013 per sotmetre la nena a una operació per la qual havien recaptat 50.000 euros. De fet, aquells dies ell i la seva dona gaudien d'un hotel a Mallorca. En ser preguntat per aquesta qüestió, Blanco no ha sabut que respondre al respecte, tot i que sí que ha assegurat haver estat a Houston sense concretar data.

 

Cinc operacions per mutar els seus gens

Segons va anar explicant pels programes de televisió, Nadia havia estat sotmesa a cinc operacions per poder tractar la seva malaltia. A l'hora del judici, però, el seu pare no ha sabut ben bé en què consistien: «Li feien una punxada darrere per treure-li el líquid dels gens a través de la sang i, després d'un temps, els mutaven i li tornaven a ficar».

 

Nega que afirmés tenir càncer

Tot i que el pare de la Nadia va assegurar que patia un càncer de pàncrees en fase terminal i no volia rebre tractament, durant el judici ha negat que fes aquella afirmació: «No ho he dit mai», ha repetit en fins a tres ocasions.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *