Sense Categoria

Carta de comiat d’un regidor borgenc

LleidaDiari
  • agost 12, 2014
  • 6 min read
Carta de comiat d’un regidor borgenc

Carta de comiat d’un regidor borgenc| Gerard Cabezuelo

 

Com a regidor a l'Ajuntament de Les Borges Blanques anuncio que he presentat la meva decisió de dimitir com a regidor no adscrit a l'alcalde de la vila, i retornar a la llista electoral, allò que al meu entendre li pertany. Cal recordar que vaig assolir la condició de regidor no adscrit recentment i després d'abandonar la meva militància de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) el passat mes de febrer. Si no he fet efectiva aquesta dimissió fins ara, és perquè no he volgut en cap moment sentir-me còmplice de les maniobres orquestrades des de la Territorial de la CUP Ponent en contra del lliure pensament i la llibertat que sempre he mantingut, considerant que cap company/a de CUP Borges estava legitimat/da a obligar-me a seguir el calendari que pretenien.
 
Unes maniobres que els van dur a reclamar la regidoria a traves de dos comunicats de premsa que fins a dia d'avui no he contestat amb l'esperança que dignifiquessin la seva petició a través d'un escrit formal i exposant tot l'afer amb la transparència que antigament caracteritzava la CUP.
 
Que a dia d'avui, encara no he rebut petició formal per tal de traspassar la regidoria, cap notificació oficial de la CUP Borges Blanques ni del Secretariat Nacional demanant-me la dimissió. El que si he rebut són una sèrie de correus intimidatoris i insultants per part d'alguns membres de CUP Borges. Per contra, si que hagut de patir tot un seguit d'acusacions públiques que no s'adiuen en absolut al rerefons polític que a tots plegats ens ha dut a aquesta situació.
 
Sobre l'acusació de personalisme en la persona del regidor, he de dir que tenen tota la raó. Personalisme obligat – diria jo-, per la nul·la participació en matèria municipal i ordinària de l'assemblea del partit que han mostrat històricament els que ara apressadament demanen “la cadira” de regidor.
 
Sobre l'acusació de transfuguisme polític, manifesto que la utilització d'aquesta paraula no s'ajusta a la realitat del meu cas, atès que tot i abandonar les sigles de la CUP i, encara ostentant el càrrec de regidor, no formalitzo l'entrada o participació en cap altre formació política. Per tant interpreto que l'objectiu perseguit en última instància és el descrèdit personal i polític. No puc entendre d'una altra manera els últims comunicats de premsa redactats per la CUP de Ponent.
 
Tal hi com vaig anunciar públicament en l'ultima sessió plenària al consistori, la meva situació política actual és la de regidor no adscrit, figura legal i reconeguda al món de la política en contraposició al transfuguisme denunciat, malèvolament, per la CUP de Ponent.
 
Que legalment i reconegut pels estaments polítics, l'acta de regidor és personal i no pertany al partit. Tot hi així vull mantenir-me fidel al meu ideari personal i tornar l'acta de regidor. 
 
Que la meva sortida de la CUP és deu bàsicament a la tupinada interna abans de les ratificacions en votació, que determinats membres de l'assemblea de la CUP de Lleida van orquestrar per tal d'aconseguir una llista electoral clarament afavoridora per aquesta ciutat. En tot cas i en aquest punt, la paraula trànsfuga referida a la meva persona, si que estaria ben utilitzada perquè em declaro trànsfuga del sectarisme, de l'amiguisme de partit i, sobretot, em sento decebut pel funcionament poc democràtic i mercenariament arribista de les persones que haurien d'haver vetllat al seu moment pels ideals assemblearis en un procés tan important com era concórrer a unes eleccions al Parlament de Catalunya.
 
Persones aquestes que també varen impedir debatre en les assemblees locals a Ponent el programa electoral amb el que la CUP és va presentar a les passades eleccions al Parlament de Catalunya impossibilitant i coartant el legítim dret de la Militància Ponentina a esmenar l'esmentat programa.
 
Sóc trànsfuga de sentir-me desconnectat de certes votacions de caire nacional efectuades pels diputats de la CUP al Parlament. Trànsfuga del creixement ràpid basat en la foto en detriment del treball municipal que sempre havien caracteritzat les CUP.
 
Que tots els militants que van assistir a la primera assemblea Territorial CUP Ponent per debatre sobre la llista electoral que ens havia de representar, poden ratificar que jo personalment vaig proposar com a cap de llista lo militant d'Alpicat Josep Cabré. Amb lo dit desmenteixo rotundament que l'origen del meu malestar hagi estat no encapçalar la llista electoral al Parlament de Catalunya.
 
Que a nivell humà i, malgrat la campanya de descrèdit personal dirigida i planificada pels militants Pau Juvillà, Esther Sancho i Ferran Dalmau de l'assemblea local de Lleida, estic plenament satisfet de tota la feina realitzada com a regidor amb el convenciment que només la vocació de servei al meu municipi i al meu país m'ha guiat.
 
Desmenteixo categòricament que a les properes eleccions municipals, sigui cap de llista per ICV a Les Borges Blanques. Aquesta és una més de les acusacions vessades per aquests militants de la CUP de Lleida. Que el meu futur polític mai estarà condicionat per persones que veuen en la mentida i el descrèdit l'actuació política d'un partit.
 
Cal ser fidel a un mateix, mostrant-se transparent i digne denunciant aquests casos que exposo, per superar tot els contraveniments efectuats per part d'algunes militants sobre els principis ideològics que romanen instal·lats aquests últims temps dins les CUP de Ponent.
 
No voldria deixar passar aquest escrit sense agrair i donar les gràcies als votants i simpatitzants que al seu dia ens varen obrir la porta del consistori i a totes aquelles persones que encara ara em recolzant per continuar les tasques de regidor. A tots els treballadors de l'Ajuntament mil gràcies per la vostra paciència i professionalitat. A l'alcalde Enric Mir i tot el conjunt de càrrecs electes, dir-vos que tingueu molta sort i que la vostra feina sigui recompensada.
 
Fer una menció molt especial a la diputada de CIU Ramona Barrufet i la Sara Vilà d'ICV per les paraules de carinyo i ànims que sempre m'han manifestat. No seria just no fer menció a la Isabel, la meva dona i companya eterna. Sense tu no hauria estat possible.
 
Acabo per sentència que seguiré lluitant, com sempre he fet, per la independència i el socialisme dels Països Catalans. Visca la Terra!
 
Gerard Cabezuelo, regidor no adscrit a l'Ajuntament de Les Borges Blanques

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *