Alerta: La neu obliga a tallar diverses carreteres catalanes

La nevada obliga a tallar aquest dimarts a la tarda cinc carreteres a la xarxa viària catalana. Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), es tracta de la GIV-5201 a Sant Hilari Sacalm, la GIV-5411 a Arbúcies, la BV-4024 a Coll de Pal, la GIV-4016 a Toses i la BV-4031 al Coll de la Creueta, entre Castellar de n’Hug i Toses. 

En paral·lel, hi ha deu carreteres més que necessiten cadenes, destacant l’N-260 al Ripollès (entre Riudaura i Ripoll, i entre Planoles i Guils de Cerdanya) i la C-38 a Sant Joan de les Abadesses. També es recomana precaució per la neu i el gel a la C-17 a Ripoll. El túnel de Bracons, a la C-37, s’ha reobert cap a les cinc de la tarda després d’haver estat tancat unes dues hores a causa del temporal de neu.

D’altra banda, Protecció Civil ha informat que el telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 16.00 hores un total de 189 trucades per 107 incidents per aquest episodi de vent, neu, pluja i onatge. La majoria de trucades s’han rebut des del Barcelonès (35), Osona (33) i Vallès Occidental (29). La majoria de trucades han estat per incidències de trànsit relacionades amb la neu, el vent i la pluja, i per riscos estructurals a causa del vent.

Protecció Civil ha demanat reduir al màxim la mobilitat amb vehicle per les zones on ha nevat per tal que les màquines llevaneu puguin treballar amb tranquil·litat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Actuacions dels Bombers

D’altra banda, els Bombers han atès un centenar d’avisos al llarg del dia a causa del temporal de Llevant que ha travessat el país. La majoria d’actuacions han tingut lloc a la Regió d’Emergències Nord, amb 52, seguida de la Regió de Girona, amb 28, de la Centre, amb 10, de la Sud, amb 8, de la de Tarragona, amb 2, i de la de Lleida, també amb 2.

 

Pròximes hores

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la neu ha de seguir afectant aquesta tarda les comarques de Girona, Catalunya Central i també desplaçar-se cap a l’interior de Tarragona i Ebre. De matinada i fins aquest dimecres al migdia, les comarques més afectades continuaran sent les de Girona. La cota de neu voltarà els 700 metres, tot i que a l’extrem sud se situarà entorn dels 1000 metres.

Pel que fa al vent, podrà superar els 72 km/h a la majoria de comarques catalanes i de matinada quedarà restringit al litoral central i sud. El Servei Meteorològic també manté l’avís per acumulació de pluja a les comarques de Girona i Terres de l’Ebre fins aquest dimecres al migdia.