Carles Riera serà el cap de llista de la CUP el 21-D

Carles Riera, diputat de la CUP | ACN

Carles Riera serà el cap de llista de la CUP a les eleccions del 21-D, segons publica 'Nació Digital'. L'expresident del CIEMEN podrà encapçalar la llista, ja que ha estat diputat al Parlament menys d'un any. Riera va ocupar el número 11 de la llista de la CUP a la demarcació de Barcelona a les eleccions del 27 de desembre, però diverses renúncies van fer que acabés entrant al Parlament l'octubre de 2016 en substitució de Pilar Castillejo. 

 

La CUP, que aquest diumenge va decidir que es presentaria a les eleccions del 21 de desembre, no permet que els diputats repeteixin a les llistes, però, en aquest cas, es permetrà fer-ho als electes que s'han incorporat a la cambra catalana a partir de mig mandat, com és el cas del mateix Riera, així com de Mireia Vehí i Xevi Safont-Tria. 

Riera va ser un dels portaveus de la Crida, director de la Fundació Randa Lluís Maria Xirinacs i president del CIEMEN, entre altres responsabilitats en l'entorn independentista. Actualment, milita a Endavant-OSAN, una de les organitzacions que dona suport a la CUP, però la formació considera que pot ser una persona de consens entre els diversos sectors de l'esquerra independentista. Recordem que les llistes s'han de ratificar aquesta mateixa setmana, ja que divendres va finalitzar el termini per presentar-se a la junta electoral central.