Edició 2021

Puigdemont, sobre la detenció a Alemanya: «No hi va haver ni un minut d’humiliació»

  • juny 9, 2018
  • 3 min read
Puigdemont, sobre la detenció a Alemanya: «No hi va haver ni un minut d’humiliació»
Puigdemont, sobre la detenció a Alemanya: «No hi va haver ni un minut d’humiliació»
Puigdemont, sobre la detenció a Alemanya: «No hi va haver ni un minut d’humiliació»

Carles Puigdemont, després de sortir de la presó | CatalunyaDiari.cat

 

El 25 de maig va marcar un abans i un després a la vida de Carles Puigdemont. L’expresident català partia cap a Bèlgica després d’una conferència a Dinamarca quan, al seu pas per Alemanya, les autoritats germàniques van procedir amb la seva detenció i posterior empresonament a Neumünster.

 

La detenció, així mateix, també va causar un gran sotrac a Espanya, ja que semblava una acció clau per a una hipotètica extradició a l’estat espanyol. Tot plegat, però va acabar amb el rebuig de la justícia alemanya a la petició del jutge Pablo Llarena i amb l’expresident sortint de la presó dies després. Ell mateix, de fet, n’ha volgut parlar obertament i sense embuts en una entrevista a ‘El Món a Rac1’.

«No hi va haver ni un minut d’humiliació»

«La meva detenció a Alemanya va ser similar a quan no portes el cinturó o quan no parles pel mòbil a la carretera», ha explicat el cap de files de Junts per Catalunya mentre ha explicat que un furgó de policia se’ls va enganxar al vehicle just quan van passar la frontera.

 

Edifici penitenciari de Neumünster.

Edifici penitenciari de Neumünster. | Google Maps

 

 

Tot i això, aquest explica també que la policia germànica va mantenir les formes i no s’hi va recrear en cap moment. «En la meva detenció a Alemanya no hi va haver ni un minut d'humiliació», ha revelat Puigdemont mentre ha afegit: «És més, el respecte per part seva va ser escrupolós». En aquest context, sobre el tracte a la presó, el mateix expresident també ha comentat que va ser «molt correcte».

 

D’altra banda, en veure que era a les portes de la imminent detenció —els policies el seguien des de feia estona— l’expresident ha dit que va posar-se ràpidament amb el seu advocat. «No vam voler fer cap ruta clandestina. No estàvem eludint res. Quan vam veure que m'anaven a detenir vaig contactar amb els meus advocats», ha dit.

Puigdemont, coneixedor del risc que corria

Puigdemont, a més, ha explicat que sabia en tot moment el risc que corria: «Quan vam decidir anar a l'exili, vam decidir que arriscaríem. Sabia que en els meus desplaçaments es podia activar una euroordre. El meu desig era comparèixer a Bèlgica en aquest cas».

 

Puigdemont durant la manifestació a Brussel·les

Puigdemont durant la manifestació a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

 

Havien denunciat la col·locació de balises al vehicle

Va ser, de fet, com la policia espanyola va avisar als serveis germànics alemanys de l’entrada de Carles Puigdemont al seu país. Aquestes van resultar ser claus per a la seva posterior entrada a presó, tot i que el gironí reconeix que ja ho havien denunciat a la policia belga.

 

«Feia mesos que havíem denunciat a la policia belga que hi havia una balisa al cotxe. Ells en van trobar una altra. Espero que tothom tingui interès a aclarir qui les hi ha posat i si és amb els diners de tots els espanyols», ha aclarit l’expresident català.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.