Carles Puigdemont critica el trasllat de les obres de Sixena i denuncia «un cop d’estat per espoliar Catalunya»

 

 

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha criticat el dispositiu engegat aquest dilluns per traslladar del Museu de Lleida a Aragó els béns del Monestir de Vilanova de Sixena. «Amb nocturnitat i fent servir una policia militaritzada, com sempre, aprofitant un cop d'estat per espoliar Catalunya amb absoluta impunitat», ha publicat en una anotació de Twitter.

 

«Aquest és el model de país que defensen Cs, el PSC i el PP», ha resolt Puigdemont després que la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra hagin iniciat un dispositiu mentre tècnics del Govern d'Aragó embalen l'art en litigi.

 

Ambient molt tens als afores del Museu de Lleida

 

L'ambient al museu ha estat molt tens i hi havia una notòria presència policial. Des de feia hores, moltes persones restaven a les portes fent guàrdia per evitar el trasllat de les obres. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, també ha estat present, tot i que els Mossos d'Esquadra han impedit que entrés. Ros ja va presentar diversos recursos de súplica en contra del trasllat i va afirmar que «l'art de Sixena no és objecte de l'article 155», segons informa el diari 'Ara'

 

El jutge d'Osca ja va marcar el termini per fer el trasllat de les 44 peces artístiques de Sixena i va autoritzar a la Guàrdia Civil perquè pogués entrar al Museu de Lleida i emportar-se les obres inclús «per la força»