Edició 2021

Puigdemont fa una crida a «no abaixar la guàrdia» i «continuar endavant» en un missatge de veu des de la presó

  • abril 1, 2018
  • 3 min read
Puigdemont fa una crida a «no abaixar la guàrdia» i «continuar endavant» en un missatge de veu des de la presó
Puigdemont fa una crida a «no abaixar la guàrdia» i «continuar endavant» en un missatge de veu des de la presó

Cartells i una estelada a les portes de la presó de Neumünster, on s troba Carles Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

 

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida des de la presó de Neumünster a «no abaixar la guàrdia» davant un «Estat cada cop més autoritari».

 

«Tenim tot el dret del món a decidir el nostre futur i no podem abaixar la guàrdia davant d’un Estat que es comporta, cada vegada de manera més autoritària i retallant drets fonamentals», ha denunciat Puigdemont en el missatge de veu. 

 

En el missatge, gravat pel diputat alemany Diether Dehm, que l’ha visitat aquest diumenge a la presó, i difós per Catalunya Ràdio, Puigdemont diu que cal «continuar endavant» i remarca que els drets dels catalans a decidir el seu futur estan «reconeguts per les Nacions Unides».

Alemanya hauria alliberat Puigdemont

El líder de Junts per Catalunya també fa una crida a continuar les mobilitzacions de forma «no violenta, civilitzada», seguint l’exemple que s’ha mostrat «tots aquests anys al món» amb les manifestacions de la Diada.

 

D'altra banda, el diputat alemany ha explicat després de visitar Puigdemont que el president destituït tem una extradició a Espanya per si, en una presó de l’Estat, se li vulneren els drets fonamentals. Tanmateix, Diether Dehm ha criticat l’actitud del govern espanyol i del rei Felip VI en el procés independentista, i ha dit que Alemanya hauria d’alliberar Puigdemont.

Puigdemont recorda l'1-O

Un missatge que ha sortit a la llum el mateix dia en què es compleixen sis mesos de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. En aquest sentit, Carles Puigdemont també ha volgut recordar aquella jornada amb una publicació a les xarxes socials, on ha reiterat que aquell dia va suposar «l'inici d'una nova era de la qual no hi ha retorn possible». 

 

«Sis mesos després de l'1-O, el Govern legítim de Catalunya som presos polítics, però lliures d'esperit. Aquella jornada de dignitat popular i barbàrie policial va ser l'inici d'una nova era de la qual no hi ha retorn possible. Ahir, avui i sempre al vostre costat», ha publicat Puigdemont. 

 

 

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.