Puigdemont busca una residència a Alemanya per aconseguir la llibertat provisional

Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, estaria buscant una residència a Alemanya per tal d'aconseguir que la justícia del país li atorgui la llibertat provisional. El passat 25 de març, el president destituït va ser traslladat a la presó de Neumünster després de la seva detenció a la frontera danesa.

 

Mentre s'està determinant si finalment Puigdemont és extradit, segueix empresonat per un possible risc de fuga. Davant d'aquesta decisió dels magistrats alemanys, l'advocat de l'expresident està centrant tots els seus esforços en trobar residència a Puigdemont a Alemanya per tal d'aconseguir la llibertat condicional.

Puigdemont busca residència per evitar l'extradició

Aquest mateix dimarts 3 d'abril, l'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha confirmat que el president destituït de la Generalitat de Catalunya «no té (encara) residència coneguda a Alemanya». Actualment s'està treballant en aquest aspecte per tal de reforçar la petició de llibertat provisional davant la justícia alemanya.

 

 

D'aquesta manera, s'estaria buscant residència a l'expresident mentre es discuteix la possible extradició i com la forma d'aconseguir sortir de la presó de forma provisional. Aquesta és una de les «alternatives» per evitar que Carles Puigdemont hagi de complir amb la presó incondicional imposada pel risc de fuga després de la seva detenció.

Ja hi ha ofertes per atorgar-li una residència fixa a Alemanya

Cal destacar que l'expresident Puigdemont ja hauria rebut alguna oferta de residència per part de polítics del país. Segons ha recollit el mitjà 'Nació Digital', la diputada Zaklin Nastic, la qual va visitar aquest diumenge al president destituït a la presó de Neumünster, ha informat a través del seu blog que el partit d'esquerres alemany Die Linke ja ha ofert una residència «permanent» a Puigdemont.

Amb aquesta oferta, a més d'altres possibles opcions de residència, l'expresident podria acreditar que té una residència fixa a Alemanya durant el procés judicial al qual s'enfronta per evitar l'extradició.