La Paeria de Lleida negocia amb el Govern la proposta del futur alberg per a temporers

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i el paer en cap de la Paeria de Lleida, Félix Larrosa, s’han reunit aquest dimarts 25 de juliol a la seu del Departament de Drets Socials a Barcelona per abordar el futur del centre d’emergències residencials de Lleida. El Govern té prevista una inversió de 4 milions d’euros per a la construcció i posada en funcionament d’aquest equipament que ha de servir per a l’allotjament temporal durant la campanya agrària, persones sense llar durant l’hivern i per a qualsevol altra emergència que requereixi un recurs habitacional.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El conveni preveu una aportació econòmica per part dels departaments de Drets Socials, Empresa i Treball, Salut i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. L’actual equip de govern de la Paeria, però, es nega a seguir el model acordat per abordar aquesta qüestió.

Davant d’això, Larrosa ha dit a la reunió que «en els pròxims dies farà arribar una proposta alternativa per tal que el Departament de Drets Socials pugui valorar-ne la compatibilitat en el marc del conveni en vigor». En aquest sentit, Campuzano ha reiterat «el compromís del Govern de col·laborar amb la Paeria i amb el conjunt dels ajuntaments del país per tal d’atendre les necessitats dels transeünts i de les persones sense llar».