Sense Categoria

L’emotiva història dels Mossos que van salvar la vida d’una nena atropellada

Avatar
  • octubre 22, 2018
  • 1 min read

Imatge de la Carla amb els Mossos d'Esquadra que li van salvar la vida | Mossos d'Esquadra

 

La vida de la família de la Carla va fer un gir de 180º fa més de quatre anys, quan la petita –que ara té tan sols cinc anys– va ser atropellada accidentalment pel seu pare. Els fets van tenir lloc un 25 de juliol en una localitat del Baix Empordà, més concretament a Begur.

 

Va ser gràcies a la ràpida actuació dels Mossos d’Esquadra que es va poder salvar la vida de la nena, motiu pel qual s’han convertit en els seus àngels particulars, i cada 25 de juliol reben un regal ben especial: una fotografia i un dibuix fet la mateixa Carla.

 

 

La nena s’havia posat davant del vehicle sense ser vista

Aquesta història es remunta a l’any 2014, i va succeir a la citada localitat barcelonina el mateix dia que la família havia canviat de residència. Just després treure la Carla del vehicle i descarregar diverses bosses del trasllat, Guim Anguera –que és el pare de la nena– va tornar a pujar al cotxe amb la intenció d’aparcar-lo en un altre lloc.

 

Així les coses, l’home anava parlant amb la seva muller Elisenda, i cap dels dos es va adonar que la nena –que en aquells moments tan sols tenia un any i un mes– havia marxat i s’havia posat just davant del vehicle. Malauradament, quan el cotxe va arrencar va topar inevitablement amb la menor, que va rebre un fort impacte al cap i a la mandíbula.

 

«El pare no estava en condicions de conduir»

Immediatament després, el Guim va trucar al 112, però en tractar-se d’un dia d’estiu, va considerar que l’ambulància tardaria massa. Així que no van dubtar ni un moment, i van sortir disparats cap a l’hospital de Palamós. De camí, es van topar amb els agents citats anteriorment i, quan els van informar de la situació, els Mossos es van oferir a guiar-los fins al centre hospitalari.

 

Però quan van iniciar la marxa, els agents no van tardar a adonar-se que «el pare no estava en condicions de conduir», així que van decidir traslladar ells mateixos tant la nena com la seva mare. Per la seva banda, el Guim i la seva sogra van continuar la marxa darrere els Mossos d’Esquadra.

 

Els Mossos es van saltar el protocol i van poder salvar-li la vida

Malgrat que aquesta decisió estava fora del protocol de les forces de l’autoritat, va esdevenir un gest imprescindible perquè la història acabés amb un final feliç. Així les coses, i després d’assegurar-se que la nena no s’adormia en cap moment, van arribar a l’hospital i es van quedar a esperar amb la resta de la família. Els Mossos no es van moure fins que un metge els va assegurar que la nena se’n sortiria.

 

Després de cinc dies d’ingrés a l’Hospital Vall d’Hebron i una transfusió de sang, la petita Carla va poder tornar a casa amb els seus pares. Ara, cada any la petita s’encarrega de realitzar el seu millor dibuix per als dos agents que li van salvar la vida, als quals considera els seus àngels de la guarda particulars. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *