Sense Categoria

Càritas Lleida impulsa la campanya ‘Dóna’ns l’@’ per incrementar la recollida de roba

LleidaDiari
  • novembre 22, 2015
  • 3 min read
Càritas Lleida impulsa la campanya ‘Dóna’ns l’@’ per incrementar la recollida de roba

Càritas Lleida impulsa la campanya ‘Dóna’ns l’@’ per incrementar la recollida de roba| Redacció – Fotografia: Càritas Lleida

 

Càritas Diocesana de Lleida ha presentat aquest dissabte la campanya Dóna’ns l’@ que té com a objectius incrementar la recollida de roba i conscienciar la ciutadania de la importància d’aquest gest senzill, solidari, sostenible i que genera llocs de treball. 

La campanya, que s’ha presentat juntament amb la nova botiga de Càritas, ubicada al carrer del Príncep de Viana, número 78, s’ha posat en marxa amb el lema ‘La teva roba dóna per molt’ i un vídeo promocional. La iniciativa preveu recollir roba a domicili i instal·lar contenidors en diferents entitats i clubs de la Lleida i la demarcació que vulguin col·laborar.
 
Càritas recull habitualment roba mitjançant els contenidors de ‘Roba Amiga’,a la seva seu i en botigues. No obstant això, la nova campanya va més enllà per recollir més roba, conscienciar els lleidatans i contribuir en la inserció laboral. Es pretén superar els 864.179 quilos de roba usada recollits el 2014, per donar-li un altre ús i, alhora, tenir cura del medi ambient. En el marc de la campanya, s’ofereix la possibilitat de recollir gratuïtament la roba a casa via telefònica (900 102 042) o al correu electrònic donanslaroba@troballes.org.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de diversos regidors, ha assistit a l’acte, que ha comptat amb la presència del Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez; del director territorial de Benestar i Família de la Generalitat a Lleida, Antoni Reinoso, i del regidor Paco Cerdà, en representació de la Diputació. El paer en cap ha destacat la doble funció solidària que compleix la botiga i la campanya: per una banda, la solidaritat que mostren les persones que donen la roba, les joguines o altres complements, perquè puguin vendre’s a l’establiment; per l’altra, la generació d’ocupació en col·lectius vulnerables que tenen dificultats per accedir al món laboral. Ros ha afegit que s’han d’aplicar polítiques actives i socials, perquè s’ha de crear ocupació. L’alcalde ha agraït el treball que fa Càritas i els seus voluntaris i ha comentat les botigues que promouen Càritas Lleida i la Fundació Jaume Rubió Rubió, amb Troballes Empresa Inserció, “pensen en la dignitat i la igualtat de les persones”. 
 
Per la seva part, el bisbe de Lleida ha mostrat també el seu agraïment pel treball i la implicació de tantes persones en aquest projecte i ha fet la benedicció de la botiga.

rn

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *