Sense Categoria

Càritas Lleida alerta d’un augment del 65% de les demandes de necessitats bàsiques

Avatar
  • abril 21, 2020
  • 2 min read

Atenció a les persones sense llar | Càritas

Càritas Diocesana de Lleida ha alertat d'un augment del 65% de les demandes per cobrir necessitats bàsiques per part de persones en risc d'exclusió des de l'inici de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

 

Des que es va decretar l'estat d'alarma, l'entitat ha incrementat les accions d'acollida i atenció a les persones que necessiten els seus serveis i la totalitat de programes que desenvolupen continuen actius tot i les circumstàncies excepcionals del moment. En el primer mes de confinament s'ha centrat l'atenció a persones vulnerables i s'han atès un total de 80 famílies que es trobaven en situació de precarietat.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

300 persones han rebut assistència

Segons Càritas un total de 300 persones han rebut assistència per cobrir necessitats més bàsiques que s'han pogut satisfer amb ajuts per valor de 7.443,35 euros. Entre les demandes més rebudes destaquen les d'aliments, productes d'higiene personal i roba interior. El servei de bugaderia de l'entitat ofert per l'empresa d'inserció Troballes ha mantingut la seva activitat diària. Tot plegat per donar resposta a la demanda provinent de les atencions directes que s'han fet i a les d'altres entitats, públiques i privades.

 

En el terreny laboral, els professionals de Càritas han continuat fent seguiments i acompanyaments a distància així com acollides laborals quan aquestes han estat necessàries. D'aquesta manera, s'ha procurat donar resposta de forma eficient a totes les demandes, amb una atenció personalitzada selectiva i amb l'ús de les tecnologies per poder garantir l'acompanyament i el seguiment a tots els usuaris i persones demandants dels serveis. Càritas també ha copsat el retorn d'algunes persones que havien superat la seva crisi personal i familiar i que a causa de les actuals circumstàncies han acudit de nou a l'entitat.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *