Proposta: Nova caragolada solidària de la Fecoll. Ara, entre fruiters en flor

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) celebra aquest diumenge, 19 de març, una Caragolada Solidària a Aitona en el marc de la marca ‘Fruiturisme. Aitona amb molt de gust’. La cita és a les 12.00 hores a la plaça del Pavelló Poliesportiu d’aquest municipi del Baix Segre i el preu del tastet, que inclou ració de caragols, pa amb oli i gotet de vi, són 5 euros. Els diners recaptats es destinaran a la rehabilitació del sistema contra incendis de la Llar Santa Teresa Jornet de les Germanetes dels Ancians Desemparats, una residència de gent gran situada al municipi.

La Fecoll organitza aquesta Caragolada popular amb finalitats benèfiques conjuntament amb l’Ajuntament d’Aitona. Una acció que forma part de l’estratègia #TerritoriAplec de la Fecoll que celebra activitats a tota la província per aprofitar els fluxos de visitants i, alhora, donar suport i dinamitzar altres esdeveniments i espais de les Terres de Lleida. La iniciativa compta també amb el suport de la Diputació de Lleida i el Patronat de Turisme de les Terres de Lleida ‘Ara Lleida’; Celler Raimat, Caragols Almacelles, els forns lleidatans Bon Blat, Llaràs i M. Serra; Ilerda Serveis i Míster Plat Catering.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Caragolada Solidària d’aquest diumenge serà la segona d’enguany. La primera es va celebrar al gener en el marc de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues on es van recaptar 1.505 euros que es van destinar al projecte Targetes alimentàries de Creu Roja les Garrigues.

 

L’Entitat beneficiària de la Caragolada del 19M

La Llar Santa Teresa Jornet de les Germanetes dels Ancians Desemparats és una comunitat religiosa dedicada a gestionar residències d’ancians fundada fa 180 anys per Santa Teresa Jornet, nascuda a Aitona. La comunitat religiosa ha iniciat la rehabilitació del sistema de protecció contra incendis d’aquesta residència geriàtrica i els diners recaptats en la caragolada popular de la Fecoll aniran destinats, íntegrament, al finançament de la intervenció que inclou la reforma de la central d’incendis, el canvi de les portes tallafocs de la instal·lació i la revisió de la resta d’elements del sistema de protecció.