La Fecoll organitza una caragolada solidària

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) organitza una nova edició de les seves caragolades solidàries, aquesta la cinquena d’aquest 2023, es celebrarà en el marc de la  serà en el marc de la 30a Mitja Marató de Lleida, que tindrà lloc aquest diumenge, 19 de novembre. La caragolada popular començarà a les 11 hores al punt de sortida i arribada de la prova esportiva.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La Fecoll oferirà a 5 euros la ració de caragols, i la recaptació d’aquesta proposta solidària es destinarà a la Fundació Renal Jaume Arnó i servirà per finançar els serveis d’atenció i acompanyament de persones amb malaltia renal. Uns serveis que es donen mitjançant equips multidisciplinaris, l’àrea de comunicació o la participació en programes de prevenció com ara el Bus de la Salut. La Fundació dona suport informatiu, d‘assessorament i d’orientació a les persones que segueixen tractaments d’hemodiàlisi o de diàlisi peritoneal; així com a aquelles que ja han rebut un trasplantament de ronyó.

La caragolada s’impulsa des de Fecoll, Fundació Renal Jaume Arnó, Associació Esportiva Ekke i Mitja Marató Lleida. amb un caràcter benèfic s’integra en el programa #AplecSolidari amb finalitats socials, promogut per les colles de la festa lleidatana i compta amb el suport de la Diputació de Lleida i el Patronat de Turisme de les Terres de Lleida «Ara Lleida», Celler Raimat, Cooperativa El Soleràs, Caragols Almacelles, els forns lleidatans Bon Blat, Llaràs i M. Serra, Ilerda Serveis i Míster Plat Càtering.

L’acció forma part de l’estratègia #TerritoriAplec de la Federació de Colles que celebra activitats a tota la província per aprofitar els fluxos de visitants i, alhora, donar suport i dinamitzar altres esdeveniments i espais de les Terres de Lleida.