La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) inicia aquest dissabte, 3 de febrer, el seu CaraFlocs 2024 amb un primer tast d’alçada a l’estació d’esquí d’Espot del Pallars Sobirà. Així doncs, els amants de l’esquí o els visitants de l’estació situada al costat del parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici podran gaudir d’un tastet d’Aplec amb la degustació d’un platet de caragols amb degustació de vi per 5 euros. El CaraFlocs tindrà dues edicions més. El 17 de febrer, en el marc d’una jornada d’esquí de les colles a Port Ainé, i el 16 de març a Boí Taüll. Les estacions d’Espot (3 de febrer) i de Boí Taüll (16 de març) conservaran el format original, amb el tastet de caragols a la cota 2.000m de pistes. Ara bé, el 17 de febrer, coincidint amb la caragolada i amb la col·laboració de l’agència de viatges oficial de l’Aplec ‘Ilertravel’, la Fecoll ha organitzat “L’Esquiada” una jornada d’esquí per a les colles pensada per a totes les edats i gustos, a Port Ainé.
Els Caraflocs
Els CaraFlocs són els tastos d’alçada (2.000 m) que formen part del programa de caragolades populars de l’estratègia #TerritoriAplec de la Fecoll i que s’organitzen amb la col·laboració de l’empresa pública i adjudicatària de les pistes d’esquí, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), des de l’any 2018. L’objectiu és promocionar la festa gastronòmica lleidatana dins la demarcació, alhora que dinamitzar el turisme de neu. El CaraFlocs d’enguany compta amb la col·laboració de Celler Raimat, Cooperativa El Soleràs, Caragols Almacelles, Ilerda Serveis i Míster Plat Càtering.