Sense Categoria

Cap de setmana familiar amb Petitàlia i el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya

Avatar
  • març 16, 2018
  • 4 min read
Cap de setmana familiar amb Petitàlia i el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya

La 12a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) i la 5a edició del Saló de l'Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya (STM) obriran les portes els dies 17 i 18 de març al Pavelló 4 de Fira de Lleida, amb 85 empreses representades i més de 50 activitats i tallers. Durant la presentació dels dos salons, l'alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació La Fira de Lleida, Àngel Ros, ha dit que «s'ha volgut buscar sinergies entre les dues fires, atès que comparteixen el mateix públic de caràcter familiar, que està interessat en els béns i els serveis adreçats als infants i en les activitats esportives i de muntanya». El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i de la Comissió Delegada de la Fundació La Fira de Lleida, Joan Simó, ha destacat «la consolidació dels dos salons, gràcies als serveis que s'ofereixen i que cada any més públic practica esports a l'aire lliure». El vicepresident de la Diputació de Lleida i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, també s'ha felicitat per la celebració conjunta d'ambdós esdeveniments i ha ressaltat la tasca de promoció que fa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida del turisme vinculat a la família i a la muntanya (cultura, pesca, esports d'aventura, esquí, pesca, gastronomia, etc.).

  

  

  

 

 

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha manifestat que es manté la xifra d'expositors (85 en total) dels darrers anys i que s'espera la presència d'uns 20.000 visitants. En aquest marc, s'ha avançat que el saló Mascota'm (que se celebrava conjuntament amb Petitàlia) tindrà el seu espai en la Fira de Sant Miquel. Pel que fa a Petitàlia, cal destacar el gran ventall de centres de formació extraescolar i col·legis que ensenyaran a les famílies les seves propostes educatives i la varietat de propostes d'oci i aprenentatge en estades d'estiu o vacances en família.

 

A més, durant la fira els expositors faran moltes activitats com ara tallers i xerrades en petit format per informar a parelles embarassades, pares i mares amb infants sobre com cuidar i gaudir de l'embaràs, alletament, el «baby lead weaning» (mètode d'introducció de l'alimentació complementària als nadons), contes musicals, cuina en anglès per als més petits, música, contacontes, estimulació neuronal, taller de recerca d'or en família, etc. De les xerrades, destaquen «Els nostres fills són a la xarxa. Mares i pares, on som?», impartida pel pediatre Ramon Capdevila (dissabte a les 12.00 hores), i «Criar amb amor: què necessiten els nostres fills i com acompanyar-los per una criança més feliç», a càrrec de la psicòloga Rosa Jové (dissabte a les 17.00 hores).

 

Alguns expositors faran descomptes del 10 al 50% en els diferents serveis que es contractin a la fira i també es faran promocions i sortejos com regals de canastretes per a les embarassades, reportatges fotogràfics, nits en bungalous, estades d'estiu, matrícules per activitats extraescolars, visites turístiques en família, etc. Quant al Saló de l'Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya, s'organitzarà la Cursa de la Boira infantil (dissabte a les 16.00 hores) i hi haurà una zona «electric bike experience», un rocòdrom i una zona d'inflables.  Els sectors representats a Petitàlia són la preparació al part, la criança i la salut, els productes infantils i la puericultura, les llars d'infants i les ludoteques, els col·legis i l'educació infantil, les escoles d'idiomes i música, les activitats extraescolars i esportives, les activitats d'estiu i les colònies, els càmpings i les vacances familiars, el turisme i les activitats en família i els jocs i les activitats de lleure.

 

Al STM, hi haurà empreses vinculades a les colònies, les estades d'estiu, les activitats de turisme actiu, el turisme familiar, els territoris turístics, els càmpings, els parcs nacionals i el turisme rural. La inauguració de Petitàlia i STM tindrà lloc el dissabte 17 de març, a les 11.30 hores, al Pavelló 4 de Fira de Lleida, sota la presidència de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. L'horari de Petitàlia i STM és de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. El preu de l'entrada de matí o de tarda és de tres euros. Els menors de sis anys tenen l'accés lliure.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *