Sense Categoria

Canvien l’empresa de manteniment de jardineria de Lleida, amb un model més eficient, social i sostenible

LleidaDiari
  • octubre 30, 2020
  • 3 min read

La Paeria canvia l’empresa de manteniment de jardineria, amb un model més eficient, social i sostenible | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha canviat la titularitat empresarial de la gestió d'una part important de la jardineria de la ciutat. La UTE, formada per les empreses Eulen i Biosca, s'encarregarà del 80% dels sectors enjardinats dels diferents barris.

 

El paer en cap, Miquel Pueyo, i el tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, han presentat la nova empresa de la qual han destacat l'aposta per la sostenibilitat, amb maquinària i vehicles majoritàriament elèctrics i el tractament de plagues que potencien la lluita biològica i l'endoteràpia, així com el vessant social, ja que mantindran el personal subrogat de l'anterior contractació -una trentena de persones- i contractaran 34 persones amb risc d'exclusió social. El contracte és per a un període de quatre anys, fins al 2024, i el pressupost anual de manteniment és de 2.180.000 euros anuals.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

En el període de pandèmia hi ha hagut part de la feina de manteniment que no s'ha pogut fer

L'alcalde ha comentat que l'estat dels carrers, els parcs i els jardins centren una bona part de les valoracions de la ciutadania i que en el període que s'està de pandèmia hi ha hagut part de la feina de manteniment que no s'ha pogut fer. Amb el canvi d'adjudicació d'empresa s'espera un canvi en aquestes tasques, segons ha dit, i ha destacat que la UTE està formada per dues empreses de Lleida, que posen en relleu la dimensió social amb la incorporació de persones amb risc social. 

 

El tinent d'alcalde ha incidit en què la nova empresa durà a terme treballs a la pràctica totalitat de les zones de la ciutat i que s'implementarà nova maquinària elèctrica i híbrida, que es carregarà amb plaques solars. També ha remarcat la dimensió social del contracte. Talamonte ha afegit que es farà un pla de xoc per posar a punt diferents espais de la ciutat que actualment no estan en bones condicions de jardineria i que s'espera un canvi important que la ciutadania podrà percebre els pròxims mesos. 

 

Il·lusió d'iniciar aquest projecte

En representació de les empreses, Mateo Palmer (Eulen) i Manel Biosca (Biosca), han expressat la il·lusió d'iniciar aquest projecte, amb l'increment de recursos humans i de nova maquinària i vehicles. L'objectiu és millorar l'estat general dels jardins i guanyar en eficiència, amb un canvi substància en l'ús de material elèctric i generant menys residus. La presentació de la nova empresa s'ha fet a la plaça de Blas Infante, on diversos equips de treball han realitzat tasques de demostració de les actuacions que duran a terme amb la nova maquinària més sostenible.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *