Sense Categoria

La DGT fixarà en 90 km/h la velocitat màxima en les carreteres convencionals

Avatar
  • octubre 8, 2018
  • 3 min read

Imatge d'un senyal de trànsit de velocitat   | Cedida

 

Fernando Grande-Marlaska, ministre de l'interior, acaba d'anunciar que el seu govern reduirà la velocitat màxima permesa en les carreteres secundàries espanyoles. Aquesta mesura confirma el que ja va plantejar fa unes setmanes el director de la DGT, Pere Navarro. 

 

El nou límit per a les carreteres convencionals serà de 90 km/h. Aquest tipus de via ocupen un gran espai dins de la xarxa de carreteres espanyola i, per tant, la reducció tindrà un gran impacte en la majoria de conductors i suposarà que s'hagin de modificar un gran nombre de senyals de trànsit.  

 

L'objectiu és tenir un límit semblant a la resta d'Europa

Les carreteres que es veuran afectades per aquest canvi són aquelles on actualment es pot circular a una velocitat màxima de 100 km/h. Aquestes són, normalment, vies amb un carril per cada sentit de la marxa i que tenen un voral de més d'un metre i mig

 

El ministre ha explicat que l'objectiu d'aquesta nova limitació de velocitat és: «Provar d'igualar la velocitat màxima en aquestes vies amb l'establerta en altres països del nostre entorn». 

 

Carretera secundaria

Imatge d'una carretera secundària | Cedida

 

7.000 km de carreteres modificaran la seva velocitat màxima

Uns 7.000 quilòmetres del total de 165.000 que componen el sistema de carretes espanyol es veuran afectats per aquesta modificació de les normes de trànsit. Tot i això, sembla que aquest podria que no fos l'únic canvi que es planteja el govern espanyol. 

 

Diversos executius anteriors s'han plantejat seguir el model d'altres països on el límit per aquest tipus de carreteres és de 80 km/h. Grande-Marlaska no va confirmar si el seu ministeri estudia aquesta opció, però se sap que Pere Navarro no hi estaria en contra. 

 

El director de DGT ha admès que reduir la velocitat màxima en les carreteres convencionals era una de les seves prioritats, ja que en aquest tipus de vies és on tenen lloc la majora d'accidents amb víctimes mortals, concretament un 76%.  

 

Canvis en el sistema de carnet per punts

A més de modificar els límits de velocitat, la DGT i el ministeri de l'Interior volen actualitzar el sistema d'infraccions del carnet per punts. Contemplen la possibilitat d'augmentar el nombre de punts i la quantitat que s'ha de pagar si som sancionats per distraccions al volant. Això es deu al fet que aquest tipus de distraccions, com parlar pel mòbil mentre es condueix, són la primera causa de mortalitat a les carreteres. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *