Sense Categoria

La Paeria canvia de sentit de circulació el carrer Comtes d’Urgell

Avatar
  • setembre 18, 2018
  • 3 min read

Imatge del carrer | LleidaDiari.cat

 

El Departament de Mobilitat de la Regidoria de l'Hàbitat Urbà té previst realitzar un canvi de sentit en la circulació en el carrer Comtes d'Urgell, a partir del pròxim dijous, 20 de setembre, en el tram comprés entre els carrers Anselm Clavé i Príncep de Viana, un cop finalitzin les obres d'asfaltatge que s'iniciaran demà, dimarts. L'Ajuntament de Lleida iniciarà una campanya informativa entre els veïns del carrer, alhora que comunicarà a l'Associació de Veïns del barri Estació-Noguerola i als col·legis Príncep de Viana i Sagrada Família aquestes novetats.

 

D'aquesta manera, a partir del dijous, els vehicles podran transitar pel carrer Comtes d'Urgell, des d'Anselm Clavé en direcció a Príncep de Viana, sense necessitat d'haver de donar el tomb per la plaça Ramon Berenguer IV, per accedir a aquell vial. Les obres d'urbanització d'aquest tram de Comtes d'Urgell redueixen a un carril el trànsit de vehicles, però incrementen les places d'apartament a les dues bandes del carrer, quan fins ara només es permetia l'estacionament en una.

 

Altres canvis de sentit de circulació destacats a Lleida

Els carrers Lluís Companys i Acadèmia de Lleida són des del dia 8 d'agost, de sentit únic, una mesura que es porta a terme amb l'objectiu de millorar la mobilitat del barri de l'Escorxador. Així, el carrer Acadèmia és d'entrada des d'avinguda Catalunya i sortida cap al Passeig de Ronda i, en canvi, el carrer Lluís Companys és d'entrada des del Passeig de Ronda i amb sortida a l'Avinguda Catalunya. Les modificacions permeten disposar de dos carrils per sentit a cada carrer, donant més fluïdesa i més seguretat a les cruïlles al reduir-se el nombre de moviments als encreuaments. També es preveu una disminució del trànsit de pas, un fet que comportarà un barri amb un trànsit més pacificat i amb menys contaminació acústica.

 

El mateix dia es va modificar la senyalització horitzontal. Pel que fa al transport públic, la línia 11 modifica el seu traçat, circula pel carrer Acadèmic en lloc de fer-ho pel carrer Lluís Companys, mantenint la cobertura al barri amb les dues parades ja existents al carrer Acadèmia, a més a més de les de Ronda-Unió i Plaça Pagesos. La línia 4 segueix el seu traçat i parades actuals. Cal recordar que aquesta mesura s'adopta després dels estudis de mobilitat realitzats per l'Ajuntament de Lleida en els últims anys, reunions amb l'associació de veïns i altres entitats i també trobades amb els veïns i veïnes. També es va portar a terme una enquesta presencial entre els veïns i les veïnes del barri, i també una enquesta més general a la pàgina web de la Paeria. L'enquesta va donar com a resultat que un 65% dels residents van valorar de forma positiva els canvis de circulació i les noves mesures de mobilitat a la zona.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *