Els cantaires de la plaça Paeria de Lleida cantaran dissabte a Perpinyà

Imatge d'integrants dels Cantaires de Ponent-Cor de la plaça Paeria

Es desplaçaran en els 5 autocars noliejats per l'ANC | LleidaDiari.cat

Els Cantaires de Ponent-Cor de la plaça Paeria portaran dissabte les seves cançons populars i reivindicatives a Perpinyà. En concret, cantaran a dos quarts de quatre de la tarda al Palau de Congressos de la ciutat nord-catalana, després de participar en l'acte organitzat pel Consell per la República al parc de les Exposicions de Perpinyà.

 

Cap a les sis de la tarda, els cantaires lleidatans es desplaçaran fins a la presó de Puig de les Basses, on es troba ingressada Dolors Bassa, per entonar també algunes de les seves lletres per tal de reclamar, tal com porten fent des de fa més de dos anys cada dilluns al vespre a la plaça Paeria de Lleida, «la llibertat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'agraïment a la tasca duta a terme els darrers temps

El portaveu dels cantaires, Jaume Añé, ha explicat que, a més de ser presents a l'acte del Consell per la República, un dels objectius de les cantades és poder expressar «l'agraïment a la tasca duta a terme els darrers temps per la gent de la Catalunya del Nord, ja que sense ells, difícilment, s'hauria pogut celebrar el referèndum de l'1-O».

 

Añé ha explicat que, en les cantades que faran, comptaran amb la participació d'altres grups de cantaires de l'Escala, Barcelona, Bellcaire, Sant Fruitós de Bages i d'altres ciutats del país que s'afegiran als cantaires lleidatans a Perpinyà i a Puig de les Basses. Així mateix, ha fet una crida perquè gent de poblacions properes a la presó de Puig de les Basses se sumin també a la cantada a l'exterior del recinte penitenciari «perquè la Dolors Bassa se senti acompanyada en aquesta situació injusta que pateix».

 

Es desplaçaran amb els cinc autocars

Els cantaires lleidatans es desplaçaran amb els cinc autocars noliejats per l'ANC Lleida, amb el suport d'Òmnium, amb unes 250 persones. Des de la capital del Segrià també es desplaçaran a Perpinyà uns altres quatre autocars, que se sumaran als que ho faran des d'altres localitats lleidatanes.

 

També et poden interessar…