Sense Categoria

Pau Donés: «Tindré càncer tota la vida»

Avatar
  • octubre 23, 2018
  • 3 min read

Imatge de Pau Donés a 'El Hormiguero' | Antena 3

 

Pau Donés va ser el convidat de Pablo Motos a 'El Hormiguero' aquest dimarts, 16 d'octubre, on va presentar el seu últim disc, la gira i el llibre que ha publicat abans de retirar-se temporalment dels escenaris per cuidar la seva filla. Però si el cantant trepitja un plató de televisió, per molt que sigui per fer promoció, el tema principal de l'entrevista acaba sent el càncer.

 

Pablo Motos li va preguntar al cantant de Jarabe de Palo com es trobava i aquest va contestar sense cap pudor i reconeixent que la quimioteràpia és molt dura. «Fa por. Fa una por atroç. Estic segur que molts dels meus amics van deixar de trucar-me perquè a la pregunta 'com estàs?', no respongués 'm'estic morint'», va dir Pau Donés.

 

«Tindré càncer tota la vida»

El cantant nascut a Montanui no es va amagar en cap moment i va reconèixer que va ser un error no haver anat al metge quan es va començar a trobar malament. «Jo estava molt cansat. Havia d'haver anat al metge, mai m'ha fet falta. Cagada. Havia d'haver anat al metge en el seu moment. I el dia que hi vaig anar estava fet pols», va començar explicant.

 

«Van veure que estava anèmic i em van detectar càncer de còlon. En 40 dies em van treure dotze tumors del fetge (…) i l'any següent em va venir una altra metàstasi al peritoneu. Allà em van extirpar tres tumors més», va seguir explicant Pau Donés, abans de reconèixer que la malaltia ha suposat un patiment «espantós» per la seva família.

 

Per això, vol seguir lluitant a favor de la desestigmatització del càncer i que es comenci a veure com quelcom que, per desgràcia, és bastant habitual. «Dona una por atroç i tot es converteix en un tabú», va reconèixer. Per últim, va assegurar que «estic esperant que em tornin els tumors. Jo tinc càncer i el tindré tota la vida. En algun moment tornarà i quan torni el tornarem a tractar»

 

 

Es retira temporalment per estar amb la seva filla

A partir del pròxim mes de gener, Pau Donés deixarà temporalment els escenaris per poder passar més temps amb la seva filla. «La gent va pensar que la parada era per la malaltia, però no. És una parada. Em vaig perdre la infància de la meva filla i ara visc aquest temps amb ella. L'any que va néixer només vaig estar dos mesos a casa», va confessar.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *