Sense Categoria

Cancel·len el Cucalòcum Primavera i el Saló F&T de Lleida

Avatar
  • març 18, 2020
  • 3 min read

Imatge del joc d'escacs al Cucalòcum | LleidaDiari.cat

Les edicions d'enguany de Cucalòcum Primavera i de la Fira de Formació i Treball (F&T) han quedat cancel·lades a causa de les circumstàncies excepcionals provocades per la pandèmia de Coronavirus i a les directrius dictades per les Autoritats competents.

 

Les mesures de confinament de la població, destinades a evitar el contagi massiu, fan absolutament inviable la celebració enguany d'aquests dos certàmens, per la qual cosa queden definitivament anul·lats.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Lamenten sincerament els perjudicis i inconvenients

Fira de Lleida i els quatre patrons que conformen la Institució firal lamenten sincerament els perjudicis i inconvenients que hagi pogut produir aquesta decisió, però recorden que la mateixa respon a les mesures dictades pels Governs català i estatal i que el seu objectiu és evitar situacions sanitàries d'alt risc per a expositors i visitants. Cal recordar que Fira de Lleida tenia previst celebrar Cucalòcum Primavera entre el 6 al 9 d'abril, mentre que la Fira de Formació i Treball (F&T) estava convocada per als dies 16 i 17 del mateix mes d'abril.

 

L'impacte de la cancel·lació de la Fira de Sant Josep de Mollerussa és de 40 MEUR

L'impacte econòmic global que suposa la cancel·lació de la 148a Fira de Sant Josep de Mollerussa a causa de la crisi del coronavirus és de 40 milions d'euros. Segons ha explicat aquest dijous el president de l'ens firal i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, el «dany directe» de la suspensió del certamen és de 400.000 euros a les arques municipals i en aquest sentit a demanat al Govern que se'ls tingui en compte en el paquet d'ajudes anunciades per pal·liar els efectes econòmics que està comportant la pandèmia.

 

La fira està parlant ara amb els més de 200 expositors confirmats i s'estudiarà «un a un» si es retornen els diners abonats per participar-hi o s'apliquen altres mesures de «fidelització» en vista a l'edició de l'any que ve. Marc Solsona ha explicat que el dany directe de no fer la Fira de Sant Josep és de més de 400.000 euros però l'impacte que això suposa per les vendes que es registren en el certamen, tant de cotxes, com maquinària agrícola i altres articles, així com els beneficis que fan sectors secundaris del municipi i comarca per les despeses dels visitants, situen l'impacte global de 4 dies de fira en 40 MEUR.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *