Cultura

Arriba la campanya ‘Les mil cares dels museus’ de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

Es vol trencar amb la idea que els museus són institucions mortes

Marta Romera
  • febrer 9, 2023
  • 2 min read
Arriba la campanya ‘Les mil cares dels museus’ de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran (XMTLA) està formada per una dotzena de museus i els seus fons abasten més de 40.000 obres i objectes. El que molta gent desconeix éstot l’engranatge de perfils professionals que treballen als museus de la xarxa. En concret, la integren professionals de diferents àmbits, que s’encarreguen de tasques com la conservació preventiva, la restauració, la documentació de les peces, les visites guiades i altres feines encara menys visibles, com la comunicació, l’administració o el muntatge d’exposicions.

Amb l’objectiu de donar a conèixer tota aquesta barreja de perfils, la XMTLA engega la campanya ‘Les mil cares dels museus’ que durant dues setmanes, del 20 de febrer al 5 de març de 2023, incidirà en el valor humà dels museus, amb les persones que hi treballen com a protagonistes:”

 

«Amb aquesta campanya volem donar a conèixer aquelles tasques internes que es fan als museus i normalment no són a la vista del públic, el qual només veu el resultat final», explica Clara López, coordinadora de la XMTLA, que avança que «hi haurà moltes activitats; visites a espais de reserva, visites guiades per professionals que ens explicaran de primera mà la seva feina i altres propostes amb les quals descobrir històries ocultes dels fons que conserven els museus».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A través d’aquestes activitats es vol trencar amb el prejudici que els museus són institucions mortes que només acullen exposicions, i mostrar bona part de l’activitat que cada dia té lloc en aquests espais. També hi haurà tallers oberts a tota la ciutadania i es difondrà una sèrie de vídeos on els i les professionals explicaran de forma original en què consisteix la seva feina.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *