Endeguen una campanya per saber quants afectats de Parkinson hi ha a Lleida

L’Associació Parkinson de Lleida, juntament amb la Federació Espanyola de Parkinson i altres associacions federades, han posat en marxa una campanya per aconseguir dades epidemiològiques sobre el nombre de persones afectades per la malaltia de Parkinson i altres parkinsonismes a Lleida.

 

Les estimacions sanitàries calculen que a Espanya hi ha entre 160.000 i 300.000 persones afectades de Parkinson, fet que la situa com la segona malaltia neurodegenerativa després de l’Alzheimer, però no hi ha dades concretes, com tampoc hi són referents a Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«És fonamental tenir dades reals sobre la situació de la malaltia de Parkinson a Espanya per impulsar polítiques en matèria de sanitat, protecció social i investigació», ha dit Alicia Campos, directora de la Federació Espanyola de Parkinson. La campanya per obtenir les dades s’ha convocat sota l’eslògan Troba la fórmula correcta i és oberta a tota la ciutadania que s’hi vulgui afegir a través de change.org. Tota la informació de la campanya, així com el manifest per aconseguir les dades es pot trobar a www.laformulacorrecta.org.

El Parkinson es manifesta de forma diferent a cada persona, per la qual cosa necessita un tractament personalitzat que combini la farmacologia amb les teràpies de rehabilitació. La malaltia pot presentar-se a través de símptomes motors com lentitud de moviments, tremolors o rigidesa i d’altres símptomes no motors com trastorns del son, estrenyiment, ansietat o depressió.