Organitzen una caminada i una pedalada a Solsona per fomentar hàbits saludables

La població de la comarca del Solsonès està convidada a participar aquest cap de setmana en una caminada o una pedalada populars per commemorar la Setmana Europea de la Mobilitat.

Aquesta iniciativa, a la qual el Solsonès s’adhereix des de fa més de deu anys, serveix per promoure hàbits de desplaçament més sostenibles, segurs i saludables, a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. L’activitat d’enguany, de participació gratuïta, consistirà en una caminada de 8,2 quilòmetres i una pedalada de 25 de Solsona a Lladurs amb sortida al portal del Castell a dos quarts de nou del matí.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En cas que dissabte plogui, la convocatòria quedarà automàticament ajornada per al diumenge 2 d’octubre. L’itinerari passarà per dos indrets d’especial interès, que són la balma de les Cambres de Llera i la creu de la Contrella, amb visita guiada per part de Solsona Experience i de l’operari municipal de Solsona Josep Isanta, durant molts anys dedicat al Servei Municipal d’Aigua, que explicarà la funció dels decantadors de Llera per filtrar l’aigua del riu que acaba a la xarxa d’abastament.

Potenciar un retrobament relaxat i saludable de la ciutadania

Si bé les persones que optin per la bicicleta faran un recorregut més llarg, tothom coincidirà als mateixos punts de parada. La Setmana Europea de la Mobilitat també està pensada per potenciar un retrobament relaxat i saludable de la ciutadania amb el patrimoni cultural i natural de l’entorn.

Tant la caminada com la pedalada arribaran fins a l’escola de Lladurs, on s’oferirà un avituallament. Des d’aquest punt, hi haurà l’opció de tornar amb bus gratuïtament. Aquesta activitat és coorganitzada pels ajuntaments de Solsona i Lladurs i el Consell Comarcal del Solsonès amb la col·laboració dels Amics de la Bici de Solsona i del Centre Excursionista del Solsonès. Si plou la vigília, la proposta s’ajornarà per evitar el fang en diversos trams del camí.