Comarques

El poble lleidatà que congela les taxes pel 2023

Arran de la situació d'incertesa en l'economia familiar

Marta Romera
  • novembre 4, 2022
  • 2 min read
El poble lleidatà que congela les taxes pel 2023

L’Ajuntament de Camarasa, en el ple celebrat el passat dijous, va aprovar per unanimitat les ordenances fiscals per 2023, que regulen els impostos de serveis municipals com l’Ibi rústic o la brossa, entre altres.

 

Destaca, doncs, la congelació de les taxes arran de la situació d’incertesa en l’economia familiar. En aquest sentit, l’alcaldessa del municipi, Elisabet Lizaso Cantón, considera que l’actual context d’inflació «l’obligació de l’administració és estar al costat de les famílies». Com a exemple, hi ha també una bonificació del 50% de l’IBI durant 4 anys, per aquells habitatges que apostin per l’energia solar.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Tot plegat, afirma Lizaso, «s’ha aconseguit gràcies a la bona feina feta en la parcel·la econòmica, amortitzant el crèdit a finals de 2021, que es tradueix amb romanent a les arques municipals per afrontar aquesta situació».

 

Altrament, el ple consistorial va aprovar una ordenança d’ordenació i regulació del trànsit a Sant Llorenç de Montgai, arran d’un decret signat aquest estiu. D’aquesta manera, assenyala Lizaso, «controlarem situacions poc agradables de massificació a l’entorn, que de retruc, afecten el nostre medi i veïnat i que han portat en alguna ocasió, comportaments incívics».

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *