Cultura

Cal Quitèria i Organa creen un nou formatge elaborat amb espirulina

Després de 10 mesos de treball, les dues empreses presenten el nou formatge tendre

Marta Romera
  • febrer 10, 2023
  • 3 min read
Cal Quitèria i Organa creen un nou formatge elaborat amb espirulina

L’obrador de formatges Cal Quitèria i l’empresa productora d’espirulina ecològica Organa Espirulina han unit esforços per elaborar un nou formatge de cabra amb espirulina. Després de 10 mesos de treball, les dues empreses presentaran el nou formatge tendre aquest diumenge, 29 de gener, al Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal d’Almacelles. Les persones assistents podran degustar els nous productes in situ i conèixer el procés d’elaboració.

Col·laboració amb la Pizzeria l’Expresso i el xef Ivan Pascual

En la presentació, que va tenir lloc a finals del mes de gener, també hi van assistir els responsables de la Pizzeria l’Expresso d’Almacelles i el xef i mestre xocolater Ivan Pascual. I és que totes dues empreses també han incorporat l’espirulina en algun dels seus productes. En concret, la Pizzeria L’Expresso elabora una massa de pizza amb espirulina i, sota la marca comercial Mumel, el xef Iván Pascual ha creat un bombó de cacau i espirulina.

 

Així mateix, en l’acte també hi va intervenir la doctora en nutrició i professora de la Universitat Ramon Llull i de la Universitat de Lleida, Blanca Salinas, que va parlar sobre les propietats i els beneficis de l’espirulina, batejada el 1974 per les Nacions Unides com un dels millors aliments pel futur de la humanitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aliances que fan territori

El responsable de l’empresa Organa Espirulina, Joan Solé, ha explicat que li feia molta il·lusió col·laborar amb Cal Quitèria: «Ens venia molt de gust fer un formatge d’espirulina, sobretot, tenint en compte que teníem el col·laborador a casa».

 

Per la seva banda, el gerent de Cal Quitèria, Carles Pàmpols, s’ha mostrat molt agraït per aquesta nova aliança: «estem contents de poder col·laborar amb altres productors de la zona i fer territori. A més, en aquest formatge, unim dos productes amb un alt valor dietètic i nutricional». 

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *