CaixaForum Lleida fa una mirada al manga amb cata de sake inclosa

Roger Ortuño és fundador i director de ComerJapones.com, el web de referència sobre gastronomia japonesa. Ha impartit conferències a l’ambaixada del Japó d’Espanya i a altres països llatinoamericans, i per a institucions governamentals de les prefectures de Niigata, Gifu i Kochi. Des del 2012 coordina i presenta els tallers culinaris de l’espai Nihon Ryori a la fira Manga Barcelona. Va ser assessor gastronòmic dels llibres Mibu – elBulli (Norma Editorial, 2015), Oishinbo. A la carte (Norma Ed., 2016) i autor d’Oishii. Diccionario ilustrado de gastronomía japonesa (Satori Ediciones, 2019).

Web_LleidaDiari_Especial_01

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

És un dels tres únics occidentals condecorat com a ambaixador de bona voluntat de la gastronomia japonesa (2016) pel govern nipó en reconeixement a la seva extensa tasca divulgativa. També ha rebut el premi del cònsol general del Japó a Barcelona (2015). Així mateix, és sommelier de sake.

La sessió Còmic+Gastronomia forma part del cicle de literatura La Vida en vinyetes, organitzat en el marc de l’exposició Còmic. Somnis i història inaugurada el passat 3 de maig, a CaixaForum Lleida, un cicle que pren el títol d’una obra fonamental d’un dels autors més rellevants de la història del còmic, Will Eisner, representat en l’exposició. Amb la finalitat d’acostar el còmic a altres àmbits de la cultura i la vida quotidiana, el cicle La vida en vinyetes proposa treure el còmic del paper i del seu reducte de lectors per llançar-lo a l’alegria de la trobada i a l’experiència de la vida a través de tres sessions que tenen lloc els dimecres 8, 15 i 22 de maig, a les 19 h. CÒMIC+ és una activitat que forma part del cicle La vida en vinyetes, comissariat per Mery Cuesta, crítica cultural i comissària d’exposicions.