CaixaForum Lleida convida a viure una nit màgica. T’hi apuntes?

La Fundació “la Caixa” presenta la programació d’una nit molt especial a CaixaForum Lleida en què convida els visitants a viure una experiència cultural única. La cita tindrà lloc el 10 de juliol a partir de les 19 h i inclou una programació plena de propostes estimulants i diverses, dirigides a tots els públics, amb la cultura com a protagonista. D’aquesta manera, CaixaForum Lleida oferirà al visitant una incitativa interdisciplinària amb un espectacle al carrer; un taller de percussió; un espectacle d’il·lusionisme; un concert en format trio, i una instal·lació sonora. L’objectiu és que el públic pugui gaudir amb diverses disciplines culturals i amb propostes participatives on les activitats s’aniran succeint i omplint els espais i sales del centre cultural i també part de l’avinguda de Blondel de la ciutat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Amb aquesta proposta que es concentra en una nit, el centre cultural presenta una programació estimulant i eclèctica, que completarà la proposta expositiva del centre, protagonitzada per Còmic. Somnis i història. D’aquesta manera, el públic podrà gaudir de la mostra d’una manera diferent amb la iniciativa «Cromatismes sonors. Música per a una exposició», que convida a recórrer l’exposició amb uns auriculars per escoltar una selecció musical suggeridora preparada per a l’ocasió. Els visitants podran escollir el cromatisme sonor que prefereixin: blau per a una playlist més introspectiva, vermell per a una de més enèrgica o verd per a una amb més ànim explorador. Com si fos una silent disco, connectarà tots els visitants mentre descobreixen l’exposició sota ritmes compartits, alhora que transformarà l’experiència personal de la visita. Durant aquesta Nit d’Estiu, CaixaForum Lleida obrirà fins a les 23 h.

Una nit de percussió, màgia i jazz d’arrels cubanes

La inauguració d’aquesta Nit d’Estiu de CaixaForum Lleida es farà a les 19 h a l’avinguda de Blondel, just davant l’entrada principal del centre, amb l’espectacle Coreografías de un DeMente, de la companyia de ball Fran Sieira. Aquesta companyia de folklore gallec presentarà un extracte de trenta minuts de DeMente, una obra de ball i música tradicional gallega que reflexiona, a través del moviment, sobre com les societats tracten les persones que pateixen problemes de salut mental. La peça plasma l’essència de les coreografies grupals més representatives i compta amb un elenc format per set balladors i balladores.

Just després de l’espectacle de Fran Sieira, a les 19:30 h, la percussió continuarà al centre cultural, a través del «Taller d’introducció al caixó flamenc», que permetrà als participants conèixer l’apassionant i divertit món de la rítmica flamenca i amb el qual no es necessiten coneixements previs. A través de les alegries i un palo fresc, experimentaran amb els dotze temps del compàs flamenc i els seus ritmes mitjançant la percussió corporal i la prosòdia, ritmes que finalment es traslladaran al caixó. Pels que arribin al centre cultural una mica més tard, hi haurà una segona sessió que es farà a les 20:30 h.

D’altra banda, pel públic més proper a la màgia, CaixaForum Lleida també oferirà a les 19.30 h, 20 h, 20.30 h i 21 h, els espectacles La màgica Joana Andreu i La maga Silvana, les quals han preparat una sessió especial d’il·lusionisme amb una selecció dels seus millors jocs. Un combinat sorprenent de màgia, humor i misteri que sorprendrà petits i grans.

Per completar aquesta nit de cultura, a les 21:30 h els amants del jazz podran gaudir del concert del trio liderat pel pianista cubà Alfredo Rodríguez, una de les figures internacionals més rellevants del moment. Nominat als premis Grammy, Rodríguez és un exemple excel·lent de pianista de jazz de gran talent, a l’estil dels llegendaris Keith Jarrett, Thelonious Monk i Art Tatum. Educat en els rigorosos conservatoris clàssics de l’Havana, Rodríguez beu de les seves arrels cubanes i del jazz, però també s’aprecia a la seva música la influència de compositors com Bach o Stravinsky. Aquest artista va ser descobert al Festival de Jazz de Montreal 2006 per Quincy Jones, i s’ha distingit com la definició del jazz i la improvisació sense fronteres. A través del trio format fa deu anys juntament amb Michael Olivera i Yarel Hernández, Alfredo Rodríguez contagia virtuosisme, ritme i sensualitat amb la seva cubania i una manera universal d’integrar tots els gèneres de la música, tradicional i moderna. Un concert que tancarà aquesta Nit d’Estiu al més alt nivell.