Cultura

CaixaForum Lleida estrena desembre amb noves experiències

Són activitats culturals pensades per a tots els públics

Marta Romera
  • novembre 28, 2022
  • 3 min read
CaixaForum Lleida estrena desembre amb noves experiències

CaixaForum Lleida engega de nou el consolidat cicle Petits cinèfils, que portarà a la grana pantalla de cinema una proposta impregnada d’aventures i poesia. Es tracta d’una selecció de pel·lícules de l’estudi d’animació suec Zigzag, reconegut per la sensibilitat amb què tracta temes rellevants per als espectadors més petits.

 

Entre el 4 i el 18 de desembre, el cicle presentarà una selecció de films en stop-motion que posen l’accent en el descobriment del món a través de personatges que, en primer lloc, observen el que tenen al seu al voltant, després experimenten i, finalment, incorporen un nou aprenentatge. Amb un llenguatge molt proper als més menuts de casa, les produccions de Zigzag creen un univers poètic en el qual l’humor, l’enginy i també la imaginació són els grans protagonistes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Stop-motion ple d’imaginació i tendresa

El cicle comença el diumenge 4 de desembre amb la projecció de Topitos y Manchitas, una sèrie d’animació de sis capítols protagonitzada pels personatges estrella de l’estudi: dos conills que contínuament volen provar coses noves. L’èxit d’aquesta sèrie té molt a veure amb el seu format breu, el vocabulari que fa servir i l’estímul de la imaginació dels més petits. En aquesta primera sessió, hi haurà una presentació a càrrec de l’equip educatiu del centre, que explicarà les particularitats d’aquest cicle i proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per entendre’l i gaudir-ne.

 

El dijous 8 de desembre es projectarà Las nuevas aventuras de Topitos y Manchitas, sis nous capítols amb les històries d’aquests inseparables conills. Cada curtmetratge comença amb un moment de la vida quotidiana i acaba fent un gir inesperat. A través de l’expressivitat dels personatges, els infants poden descobrir els seus estats d’ànim, que els creadors van cuidar amb una atenció especial amb la posició de les orelles.

 

Franz y el director de orquesta és la projecció triada per al diumenge 11 de desembre, una animació molt especial la producció de la qual es va allargar aproximadament set anys, quatre dels quals es van dedicar a un procés d’animació en què no es van fer servir ordinadors. Aquest curtmetratge està inspirat en la infància del director i és tot un conte modern sobre el respecte i la tolerància.

 

Per completar la programació, el diumenge 18 de desembre els assistents podran gaudir de l’animació El tesoro de ser pequeño, amb quatre curtmetratges que tenen com a protagonistes un gos amic de les pedres, un gat a qui li agrada anar de pesca i un nen que descobreix el mar d’una forma diferent.

Experimentar la reproducció d’imatges

CaixaForum Lleida acompanya la seva programació per a infants i famílies durant aquests dies prenadalencs amb una mostra per descobrir com se les ha enginyat l’ésser humà al llarg de la història per tal de reproduir imatges i textos. Aquest espai d’experimentació es posa en marxa el dimarts 6 de desembre i mostrarà als assistents aparells com la coneguda «finestra de l’artista», que permet dibuixar qualsevol imatge amb l’ajuda d’un vidre, o la revolucionària impremta inventada per Gutenberg.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *