CaixaForum Lleida acull un cicle de conferències que descobreix els secrets dels cantants de l’òpera

La Fundació “la Caixa” engega una nova edició d’un cicle de conferències a CaixaForum Lleida pensat per entendre l’univers de la música des del punt de vista dels grans cantants de l’òpera. Es tracta del cicle Grans figures de l’òpera actual II, que proposa al públic un apropament diferent de la música, a través dels estils i dels secrets d’artistes de gran personalitat i carisma que han deixat una forta empremta en la història de l’òpera actual. Aquesta proposta, que tindrà lloc del 24 de gener al 21 de febrer a CaixaForum Lleida, està dirigida als amants de la música que busquen aprofundir en el coneixement d’aquestes figures destacades.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El cicle es divideix en quatre sessions al llarg de les quals el periodista i comunicador Marcel Gorgori guiarà el públic perquè pugui conèixer millor les característiques artístiques que han convertit en cantants excepcionals la soprano Montserrat Caballé; el tenor Roberto Alagna i la soprano Angela Gheorghiu, un duo molt singular que ha fet història; les sopranos lleugeres Diana Damrau i Natalie Dessay, i la versatilitat del baríton Bryn Terfel.

 

Quatre conferències per descobrir els secrets pels quals aquests sis noms van deixar fa temps de ser considerats bons cantants d’òpera i van esdevenir grans artistes. El cicle Grans figures de l’òpera actual II és una nova proposta que acosta la música al públic i que reafirma el compromís de CaixaForum Lleida amb la divulgació musical. És una oportunitat única per als amants de la música que vulguin conèixer millor les carreres dels artistes més carismàtics.

Un guia de luxe

Marcel Gorgori és el responsable de presentar i coordinar les diferents sessions. Periodista, divulgador musical, radiofonista i escriptor, Gorgori és conferenciant habitual en els àmbits en els quals s’ha especialitzat. La seva manera de fer, planera i distesa, li permet establir ràpidament complicitat amb el públic i garantir l’èxit de les seves compareixences. També exerceix com a conductor en actes i esdeveniments puntuals de caràcter divers.

En la seva faceta d’escriptor, Gorgori ha escrit llibres de converses, com Cinc cèntims d’òpera (Ed. Omega), Aquella nit, a l’òpera (Ed. Mina), Vins compartits (Ed. Columna), Paraula d’òpera (Ed. Pòrtic/Panorama) i Va de ópera (Ed. Vernal), i ha fet el pròleg d’un cinquè. Aquest periodista també crea i produeix programes de ràdio i televisió especialitzats en música clàssica, que després ell mateix dirigeix i presenta, com ara Històries de l’òpera: El verisme (2014, Catalunya Música), entre d’altres.

 

És un presentador de luxe per guiar els espectadors en el coneixement de la vida dels cantants d’òpera més emblemàtics de l’actualitat i en el descobriment dels seus secrets: Un nou cicle de divulgació que es presenta com una cita ineludible per als melòmans de la música.