CaixaForum Lleida presenta una aventura prehistòrica a través de restes fòssils de dinosaures extingits

La Fundació “la Caixa” presenta a CaixaForum Lleida l’activitat de divulgació científica ‘Explora: l’extinció dels dinosaures’, una activitat gratuïta dirigida al públic familiar i també general pensada per aprofundir en l’extinció d’aquests rèptils a partir de l’observació de restes prehistòriques. Aquesta activitat tindrà lloc del 23 i el 27 de març i per tal que l’experiència sigui més completa per al visitant, coincidint amb l’horari d’obertura de CaixaForum Lleida al públic, s’han calendaritzat sessions de quaranta-cinc minuts de durada i amb un aforament limitat, pensades per estimular la curiositat científica dels públics de totes les edats, i oferir una aproximació inèdita a moments històrics de la ciència, com la caiguda del meteorit Chicxulub que va tenir impacte en aquests fascinants rèptils que un dia van dominar la Terra. Amb en Marc Boada com a guia, reconegut divulgador científic i cara visible del programa «Quèquicom» de TV3 i Canal 33, els participants tindran l’oportunitat d’explorar una col·lecció singular de fòssils reals, roques, meteorits i microtectites. Aquest viatge en el temps es complementarà amb rèpliques detallades i maquetes que il·lustren la vida i la desaparició d’aquests gegantins animals.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un divulgador amb història

La trajectòria de Marc Boada és tan rica i diversa com el món que estudia. Divulgador científic, conferenciant i escriptor, la seva passió per la ciència el va portar a co-fundar Lambda Opto-mecànica i dirigir Pèndulum Museografia Interactiva, empreses amb les quals va contribuir a la creació de mòduls interactius en més de 30 exposicions. La seva tasca docent a l’Escola Massana i les publicacions que ha fet com a autor i coautor reflecteixen el seu compromís amb el coneixement, l’educació i la divulgació científica. La seva obra escrita abasta des de guies experimentals fins a novel·les que desperten l’interès científic entre els joves lectors. També destaca la seva col·laboració en el descobriment de més de 30 jaciments de dinosaures i la descripció d’una nova espècie, fent així una significativa aportació en el camp de la paleontologia.

La ciència en acció

L’exploració del passat no acaba amb la teoria. Per això aquest taller de divulgació està pensat per tal que el públic familiar es posi en la pell d’un paleontòleg mentre toca i analitza tota una col·lecció de meteorits, maquetes i fòssils amb restes dels dinosaures. La Fundació “la Caixa” referma amb aquesta mostra el seu compromís amb la divulgació científica i la seva missió d’acostar la ciència a la societat de manera entenedora i estimulant. A través d’experiències que fomenten l’aprenentatge actiu i la inspiració en els petits futurs científics.