Lleida

Caixaforum Lleida acull un cicle de conferències sobre ‘La lògica de la felicitat’

Marta Romera
  • octubre 13, 2022
  • 2 min read
Caixaforum Lleida acull un cicle de conferències sobre ‘La lògica de la felicitat’

La Fundació “la Caixa” a CaxiaForum Lleida obre les portes al nou cicle de divulgació La lògica de la felicitat, que vol apropar la ciència a la societat per mitjà de quatre conferències de científics d’alt nivell que intentaran explicar, des de la ciència, els condicionants científics que estimulen o dificulten la nostra felicitat. Amb aquesta nova iniciativa, el públic podrà fer un recorregut per idees i descobriments de la neurociència, la psicologia, l’antropologia i la sociologia sobre la felicitat humana.

El cicle de conferències La lògica de la felicitat busca posar en relleu un tema constant i de vital importància en la nostra societat com és la felicitat, juntament amb la gestió del benestar. L’anàlisi científica de la conducta dels individus, del seu entorn i del seu benestar revela patrons que sovint amaguen una lògica. El descobriment d’aquests patrons i lleis i de la seva lògica oculta és, de fet, la marca de fàbrica de la ciència.

Ciència d’alt nivell per debatre sobre la felicitat

El cicle es durà a terme a CaixaForum Lleida els dimecres 19 i 26 d’octubre i 2 i 9 de novembre, a les 19 h, sota la coordinació del doctor en Matemàtiques José Manuel Rey Simó, que impartirà la conferència inicial, Per què (no) som feliços? Idees de la ciència de la felicitat. En el cicle també hi participaran el neurocientífic Ignacio Morgado Bernal, que indagarà sobre la Psicobiologia de la felicitat.

Els components del benestar humà; l’antropòloga Victoria Reyes-García, que farà la xerrada Felicitat, economia i medi ambient. Mites i realitats sobre les causes de la felicitat, i el catedràtic de Psicopatologia Carmelo Vázquez Valverde, que oferirà la conferència Té futur la felicitat? Una agenda de canvis possibles per al 2050.

 

Així doncs, aquesta iniciativa arriba a CaixaForum Lleida com una gran oportunitat per descobrir les claus d’un tema de rabiosa actualitat, que afecta tota la societat i que ens preocupa dia a dia.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *