“La Caixa” col·labora amb Fundació Aspros per millorar l’estimulació de les persones amb discapacitat

La Fundació Aspros ha rebut una col·laboració de 4.477 euros de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank.

 

L'ajuda és en el marc de l'àmbit del servei de teràpia ocupacional de les seves llar-residència Casa Nostra de Sudanell (Segrià) i Empresseguera de Lleida ciutat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'ajut es concretarà amb l'adequació de la 'Sala Beatles', un espai pensat com una unitat de convivència.

 

En el qual hi ha persones amb necessitats de suport extens per un problema d'envelliment i en el que sovint, a la discapacitat intel·lectual de base s'hi de sumar una demència o altres problemes de salut, com ara dificultats de mobilitat, entre altres.

“La Caixa” col·labora amb Fundació Aspros per millorar l’estimulació de les persones amb discapacitat

“La Caixa” i CaixaBank col·laboren amb Fundació Aspros per millorar l’estimulació sensorial de les persones amb discapacitat | LleidaDiari.cat

 

Aquest espai funcionava com un taller

Fins a l'inici de la pandèmia, aquest espai funcionava com un taller on s'hi portaven a terme activitats d'ocupació terapèutica.

 

Actualment, s'ha reconvertit en un àmbit polivalent, pel qual es requereix una aula digital per treballar l'estimulació sensorial mitjançant imatges, sons i músiques.

 

Segons explica Enric Herrera, Director Executiu de Fundació Aspros, «gràcies a la col·laboració s'aconseguirà millorar el benestar personal de les persones que en fan ús».

 

També explica que la posada en pràctica de les activitats amb el suport d'una aula digital facilita els aprenentatges i la comprensió de nous continguts.

 

Servei de teràpia ocupacional

El projecte es desenvolupa a les llar-residència Casa Nostra de Sudanell i Empresseguera de Lleida ciutat.

 

Es beneficiarà 121 persones amb discapacitat intel·lectual i envelliment que requereixen un tipus de suport extens.

 

Les edats estaran compreses entre els 50 i els 80 anys, que assisteixen al servei de teràpia ocupacional.

 

El servei s'oferirà de forma permanent als dos centres pels avantatges que aporta a tots els usuaris als quals es destina i s'inclourà en les activitats que ells porten a terme al centre.

 

L'aula digital permetrà implantar tallers de jocs adaptats, estimulacions sensorials, exercicis de reminiscència, d'organització de la vida diària. També d'higiene personal o de millora del temps de descans.

 

L'ajut de la Fundació “la Caixa” facilitarà l'adquisició d'un projector, dispositius electrònics i material divers d'instal·lació per una sala virtual.

 

Sobre la Fundació Aspros

La Fundació Aspros atén a persones amb discapacitat intel·lectual.

 

Actualment, són més de 500 les famílies ateses en àrees d'acolliment residencial, servei de teràpia ocupacional, servei ocupacional d'inserció i formació professional.

 

Els serveis de la fundació aporten una millora de qualitat de vida tant a les persones ateses, com a les seves famílies.

 

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals com les de la Fundació Aspros i canalitzant una part del pressupost de la Fundació.

 

El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.