La Cambra de Comerç de Lleida impulsa la transformació empresarial de les Terres de Lleida

En un món empresarial cada vegada més dinàmic i globalitzat, l’adaptabilitat i la innovació són essencials per a l’èxit continu. És per això, que a les Terres de Lleida la Cambra de Comerç de Lleida lidera el camí cap a un futur més competitiu i sostenible per a les empreses locals. Al 2021, en col·laboració amb la Universitat de Lleida i la UPF Barcelona School of Management, van iniciar un estudi exhaustiu per comprendre i abordar la deslocalització d’empreses a la demarcació. Un estudi que es va centrar en tres preguntes fonamentals: És la deslocalització un problema real a Lleida?; quins són els motius darrere de la sortida d’empreses de Lleida cap a altres regions?; i quines mesures es poden prendre per mitigar aquest fenomen i retenir l’activitat productiva local?

Com a resposta a aquest estudi, l’ens cameral ha dissenyat ara un Pla de suport territorial per a la facilitació de l’activitat empresarial, un projecte que s’ha posat en marxa aquest mes d’octubre gràcies al suport de la Secretaria d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya. I com a eix central d’aquest projecte es troba la Bústia de l’Empresa, una eina digital revolucionària que actua com un canal de comunicació permanent entre les empreses, la Cambra de Comerç i la Generalitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El Paper Vital de la Bústia de l’Empresa

Entre els principals objectius d’aquesta eina destaquen:
1. Recepció i priorització d’inquietuds
Les empreses de Terres de Lleida ara tenen un espai dedicat per fer arribar les seves preocupacions relacionades amb la deslocalització, les barreres administratives i qualsevol altra dificultat que puguin trobar-se. Aquestes preocupacions són revisades i prioritzades segons la seva urgència i impacte, la qual cosa permet identificar els problemes més crítics i urgents per a les empreses locals.


2. Trasllat a la Taula Tècnica de Coordinació
Un cop rebudes, aquestes inquietuds es comuniquen a les institucions públiques a través de la Taula Tècnica de Coordinació, on es busquen solucions efectives. Aquest procés garanteix que les veus de les empreses siguin escoltades i que es prenguin mesures concretes per abordar les seves preocupacions.

El futur empresarial del territori

La Bústia de l’Empresa no només proporciona a les empreses de Terres de Lleida una veu directa davant l’Administració de la Generalitat, sinó que també crea un canal d’informació en temps real. A més a més, aquesta plataforma contribuirà significativament a futurs estudis i investigacions, assegurant que les polítiques i accions empresarials estiguin sempre basades en les necessitats reals i immediates del teixit empresarial de la regió.


La iniciativa de la Cambra de Comerç de Lleida i la implementació efectiva de la Bústia de l’Empresa demostren el compromís continu de l’ens cameral amb l’excel·lència empresarial, la col·laboració i la creació d’un entorn empresarial favorable per al creixement i la prosperitat a llarg termini del nostre territori.