Sense Categoria

Un bus autònom sense conductor circularà per diversos municipis catalans

Avatar
  • setembre 7, 2018
  • 3 min read

Imatge del primer bus autònom que recorrerà diversos municipis de Catalunya | AMTU

 

La tecnologia avança cada vegada a passos més agegantats, sobretot en l'àmbit automobilístic. Primer van ser petits detalls com que s'encenguessin les llums soles o s'activessin els eixugaparabrises de forma automàtica. Després van arribar els cotxes que mantenen la velocitat sense trepitjar l'accelerador o que aparquen sols. I ara ja han arribat els autobusos que circulen sense conductor.

 

La Generalitat de Catalunya durà a terme aquesta tardor una prova pilot d'aquest primer bus autònom en vuit municipis catalans. L'objectiu d'aquesta gira, que tindrà lloc des d'aquest 7 de setembre i fins al 28 d'octubre, és mostrar a la ciutadania com funciona un vehicle sense conductor i conèixer quins canvis s'hauran de fer a les ciutats per adaptar el seu funcionament.

 

Podrà portar passatgers

La primera ciutat que acollirà la prova serà Sant Cugat del Vallès, entre el 7 i l'11 de setembre. Com farà en tots els municipis, els dos primers dies estarà fent proves de recorregut i la resta ja admetrà passatgers. Encara al Vallès, la gira recorrerà Terrassa entre els 14 i el 18 de setembre i Sabadell del 21 al 23 de setembre.

 

Posteriorment, es podrà trobar a Girona entre el 26 i el 28 de setembre, al Vendrell del 3 al 7 d'octubre, a Reus del 10 al 14 d'octubre, a Martorell del 17 al 21 d'octubre i, per últim, a Vic del 24 al 28 d'octubre. Cal destacar que tot i que el vehicle és autònom i no porta conductor, en tot moment hi haurà operadors que l'acompanyin i assessorin els passatgers.

 

L'autobús compta amb dotze places, sis assegudes i sis de peu, és 100% elèctric, climatitzat i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Està batejat amb el nom d'ÉRICA, de les inicials de les paraules Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable.

 

Una aposta mirant al futur

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha explicat que aquesta iniciativa promoguda per la Generalitat vol que «el transport públic ofereixi un servei prou ampli perquè el seu ús sigui cada cop més massiu» i així tindre «més qualitat de vida a través de la qualitat de l'aire».

 

D'altra banda, el president de l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Jordi Xena, ha assegurat que «l'arribada del bus autònom a Catalunya marcarà una fita històrica, ja que canviarà completament la manera de concebre la mobilitat a Catalunya». A més, ha destacat que aquesta iniciativa pretén que «en un futur no gaire llunyà tots els ciutadans de Catalunya tinguin garantit l'accés al transport públic».

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *