La BTT Montmaneu 494 arriba coincidint amb el punt àlgid de la floració

Seròs organitza la tercera edició de la BTT Montmaneu 494 el diumenge 19 de març i discorrerà per diferents espais naturals com el PEIN de Montmaneu, els secans del Segrià i l’aiguabarreig, amb la novetat de la incorporació d’un tercer recorregut de 55 km, complementant els tradicionals de 35 i 70 km.

En aquesta edició, els participants podran escollir entre 3 circuits, un de 70 km i 1.200 metres de desnivell; un circuit mitjà de 55 km i 1.000 metres de desnivell, que és la gran novetat d’enguany, i un circuit curt de 35 km, amb un desnivell de 450 metres. En aquest sentit, el representant del Club Ciclista Seròs, Josep Xavier Teixidó, ha explicat que el circuit mitjà s’ha incorporat davant les peticions que feien els participants en anteriors edicions al trobar massa llarga la cursa de 70 i massa curta la de 35. «Serà una prova –la del circuit mitjà– amb 17 km sumatoris de corriols i aptes per a participants preparats», ha dit.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els circuits que s’han dissenyat transcorren per diversos senders i corriols i per diferents espais naturals com el PEIN de Montmaneu, els secans del Segrià i l’aiguabarreig, aprofitant així mateix d’un dels millors caps de setmana per poder gaudir de la floració. L’inici de la prova està prevista a les 08.30 hores des de la zona del poliesportiu. Pel que fa a la prova llarga –la que tindrà més participació– tindrà 26 km sumatoris de corriols. L’organització espera la participació d’uns 200 ciclistes, la meitat dels quals a la prova llarga.

 

El nom de la marxa: Montmaneu 494 és en honor al cim més alt del Baix Segrià (494 metres), que es troba al terme municipal de Seròs.

 

L’organització ha previst un servei preventiu avançat, un servei de dutxes i vestidors, neteja de bicicletes, avituallaments líquids i sòlids, esmorzar popular i obsequis commemoratius per a tots els participants.