Alerta: Declaren un brot de verola del mico a la capital catalana

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha declarat un brot de verola del mico a la ciutat, amb sis casos detectats entre juliol i agost. Des de l’ASPB recorden que en detectar un nombre de casos concret per a determinades malalties transmissibles ja es considera un brot. En aquest context, es comunica a la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública (SGVRESP) de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat i s’informa al sistema sanitari per millorar-ne la detecció.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En declaracions a RAC1, el subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de la Generalitat, Jacobo Mendioroz, ha assenyalat que les possibilitats que es produeixi un brot com el de l’estiu passat «són molt remotes» i ha confirmat que «dels sis casos, quatre s’han detectat a l’agost».

La transmissió de persona a persona es pot donar pel contacte directe i estret amb les lesions cutànies o crostes, contacte amb roba o llençols utilitzats per una persona infectada o saliva i secrecions de les vies respiratòries d’algú que té una erupció de la verola del mico.