Augmenten els infectats pel brot de Covid-19 de la residència d’avis de Solsona

Augmenten els infectats pel brot de Covid-19 de la residència d’avis de Solsona

Imatge de les mans d'una persona de la tercera edat. | Pixabay

Un brot de Covid-19 afectava el passat dijous, dia 31 de desembre de 2020, un total de 29 residents i 5 treballadors de la residència d'avis de Solsona. Ara, un segon cribratge ha detectat 12 positius més, i els usuaris contagiats ja són 40 en total, amb set asimptomàtics. Segons ha detallat la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés, a hores d'ara hi ha un 44% dels residents contagiats i també hi ha cinc professionals que han donat positius, els quals estan aïllats als seus domicilis. D'altra banda, el centre ha registrat la mort d'un resident, encara que asseguren que ha estat per causes «completament alienes» al brot i duen que ja estava en una situació de «gran fragilitat» prèviament. La residència compta amb 101 places, tot i que està ocupada per 90 residents.

 

[predef]lleidadiari-grup-facebook-619[/predef]

Aquests nous casos arriben després que el divendres es fes un nou cribratge en coordinació amb el Centre Sanitari del Solsonès a tots els usuaris que el passat dimecres havien donat negatiu a la prova. Els primers casos detectats de coronavirus a la residència de Solsona van ser aquesta setmana entre els treballadors del centre.

 

Ara s'ha aïllat els nous positius i, d'acord amb el pla de contingència, s'ha ampliat la zona d'aïllament de residents amb coronavirus. Segons el centre, s'ha contactat amb els familiars per informar-los i s'ha treballat perquè tots els residents poguessin parlar amb les seves famílies per telèfon o per videoconferència.

 

La residència ha remarcat que s'ha iniciat una atenció mèdica diària en col·laboració amb el centre sanitari de la ciutat per fer seguiment presencial de tots els afectats i s'ha avançat el cribratge setmanal als treballadors del centre, que està previst que es faci entre aquest dissabte i diumenge. A més, ha recordat que s'ha creat un comitè de seguiment amb les institucions locals, que ja ha fet una primera reunió aquest dissabte al matí. En aquest sentit, a través d'un comunicat, el centre informe: «El Patronal ha avalat totes les mesures empreses per l'equip directiu i no s'estalviarà els recursos que calgui per aconseguir contenir el brot i per evitar l'agreujament dels residents contagiats».