Sense Categoria

El brot de Covid-19 de la residència de Tremp podria augmentar en les pròximes hores

LleidaDiari
  • desembre 5, 2020
  • 3 min read

Pla de detall de la residència Fundació Fiella-Sant Hospital de Tremp. | LleidaDiari.cat

El brot de Covid-19 de la residència de gent gran Fiella-Sant Hospital de Tremp segueix sent el més important als centres geriàtrics de la demarcació amb 103 usuaris positius, 5 menys que aquest dijous i 38 professionals, 2 més que aquest divendres. A més, la xifra de contagiats de coronavirus podria augmentar, ja que s'està a l'espera del cribratge que s'ha fet als professionals del centre. Cal recordar que Salut va acordar dissabte intervenir la residència de gent gran de Tremp per «estabilitzar» el brot de Covid-19, després que s'arribés als 150 positius (120 residents i 30 treballadors).

 
 
[predef]lleidadiari-grup-facebook-619[/predef]
 
 
Des del passat 19 de novembre, a la residència de gent gran Fiella-Sant Hospital de Tremp hi han mort un total de 22 persones a causa del brot de Covid-19, i tres més per motius no vinculats al coronavirus. L'alcaldessa de la capital del Pallars Jussà, Maria Pilar Cases, ha denunciat també aquesta mateixa setmana que ningú els va avisar de la situació «dramàtica» per la que passava l'equipament de la tercera edat, on s'han registrat ja 130 casos positius.
 
 

Creixen els positius a les residències de Lleida

Pel que fa al total de casos actius a les residències de la demarcació de Lleida, pugen en una setmana de 176 a 188 a les residències del Pirineu i de 13 a 82 a les de Ponent. De les residències de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, hi ha 43 casos actius de covid-19 a la Llar Sant Josep, dels quals 27 són residents i 16 professionals, i a la residència Serafí Casanovas de Sort, n'hi ha 4 d'actius, 3 residents i 1 treballador.
 
 
Pel que fa a les residències de la regió sanitària de Lleida, aquest divendres hi ha 4 casos actius a la residència Castrillón de Lleida, dels quals 2 són residents i 2 treballadors, i 8 positius a la residència de Bellvís, al Pla d'Urgell, tots ells residents.
 
 
A la residència de Torres de Segre, al Segrià, els casos actius són 17, 13 dels quals usuaris i 4 treballadors. Pel que fa a la residència Sanitas de Lleida hi ha 16 positius de covid-19, dels quals 13 són residents i 3 treballadors. A la residència Sant Domènec de Balaguer hi ha 21 casos positius, dels quals 14 són usuaris i 7 treballadors, i a la Mas Vell d'Agramunt, a l'Urgell, 16, dels quals 11 són residents i 5 treballadors.
LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *