Balears Vadevi

El «brot descontrolat» de Covid-19 del Pla d’Urgell continua creixent

  • desembre 16, 2020
  • 3 min read

Linyola declara un brot descontrolat amb més de 60 positius i 120 aïllats | Àngel Ullate

 

El brot de coronavirus que s'ha declarat a Linyola, a la comarca del Pla d'Urgell, continua creixent. I és que si aquest dimecres al matí, es registraven una seixantena de positius, hores més tard aquesta dada ha crescut fins a superar ja les 70 persones. A més, 120 persones es troben en aïllament domiciliari. L'Ajuntament de la localitat considera que seria «interessant» fer un cribratge massiu al municipi, ja que al que es va fer la setmana passada a Mollerussa adreçat a tota la comarca hi van anar pocs veïns. El seu alcalde, Àlex Mases, també ha lamentat la certa «passivitat» de Salut i el Procicat quan divendres passat ja van alertar que la situació s'estava descontrolant. De cara al cap de setmana, es farà una crida a continuar amb el confinament municipal «per evitar que això surti de Linyola». La virulència d'aquest brot és la més forta detectada mai fins ara al poble, de poc més de 2.600 habitants, amb l'índex de contagi més alt de tot Ponent. 

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'alcalde de Linyola, Àlex Mases, ha assegurat que la situació al poble encara està «descontrolada» i que després de tancar el consultori mèdic per un cas positiu entre els facultatius, estan rebent suport de CAP de Mollerussa amb l'enviament de personal. En aquest sentit, ha insistit que el missatge a la població continua sent el mateix, el de reduir la mobilitat i els contactes. Aquest dimecres els han arribat 1.000 mascaretes de la Diputació de Lleida que repartiran voluntaris de la Creu Roja.

 

Es tanquen zones esportives, de jocs infantils i la llar d'infants

Linyola tancarà fins al 24 de desembre zones esportives, de jocs infantils i la llar d'infants, l'edifici Pau Casals, l'edifici Cal Formiguera i a l'Ajuntament s'ha restringit l'accés al públic amb atenció només de forma telefònica. Pel que fa a la llar d'infants, es mirarà d'atendre els casos amb dificultats de custòdia concrets i justificats. El col·legi també està adoptant mesures de contenció i la biblioteca només farà servei de préstec individualitzat.

 

Des del Consistori s'ha fet una crida a restringir al màxim la mobilitat, a no sortir de casa si no és estrictament necessari o per raons de treball. En aquest sentit, es demana evitar les trobades i reunions fora del nucli familiar més estret i sobretot protegir les persones més vulnerables. D'altra banda, han quedat suspesos els actes previstos per la Marató de diumenge, a excepció del sorteig que ja era previst fer-lo sense públic i retransmès per xarxes.

 

El campus esportiu ha quedat suspès almenys fins al dia 24. També s'intensificarà el patrullatge policial a partir d'aquest dimarts i es mobilitzaran agents cívics per insistir en les mesures d'autoprotecció. L'Ajuntament també articularà de nou el grup de voluntaris per si qualsevol persona requereix aliments o béns de primera necessitat.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.