El brot de coronavirus detectat a la residència Fiella de Tremp ja suma 45 defuncions

Pla general de la residència de Tremp amb una ambulància al davant

El brot de coronavirus detectat a la residència Fiella de Tremp ja suma 45 defuncions | LleidaDiari.cat

El brot de coronavirus detectat fa tres setmanes a la residència Fiella de Tremp ja suma 45 morts, tres més que dimecres. Ara per ara, en aquest equipament de la tercera edat hi ha 89 residents positius, 12 dels quals ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars, i 43 treballadors amb covid-19, a l'espera dels resultats del cribratge que se'ls va fer aquest dijous, segons les dades facilitades pel Departament de Salut.

 

Des del 28 de novembre passat, el centre és gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), després que en la setmana anterior els casos pugessin de 57 a 150 i es decidís intervenir la residència. Així, ara aquesta funciona com un hospital, amb tres torns de metges i infermeres.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

El Govern obre un expedient sancionador a la residència de Tremp amb un brot de Covid

Cal recordar que el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya ha decidit obrir un expedient sancionador a la residència després de detectar una «situació sanitària descontrolada» relacionada amb el brot de Covid-19 que ja ha posat fi a la vida de 42 residents. Segons ha explicat en roda de premsa telemàtica la gerent de les regions sanitàries de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, durant la intervenció de la direcció de centre s'han detectat «mancances importants» com una falta de registres de medicaments dels interns , així com de la supervisió dels protocols d'higiene.

 

Això no obstant, des de Salut van assegurar que la situació actual està estabilitzada, tot i que encara queden dures i llargues setmanes de feina. Una vegada superada aquesta crisi, el Govern no descarta seguir amb la supervisió del funcionament d'aquest centre referent a la capital del Pallars Jussà.