Les botigues lleidatanes que signen el seu compromís per ‘ser amigues’ de la gent gran

Les botigues lleidatanes que signen el seu compromís per ‘ser amigues’ de la gent gran

La Paeria presenta el projecte Establiment Amic | LleidaDiari.cat

El projecte Establiment Amic, impulsat per dues regidories de l'Ajuntament de Lleida, ha signat fa pocs dies l'adhesió de 16 entitats amb l'objectiu que els establiments comercials siguin adaptats per a fer-los més accessibles a les persones grans i quines tenen discapacitats.

 

Es tracta de petites reformes, que no sempre impliquen un cost econòmic, com per exemple disposar de cadires per a seure o preus de lectura accessible, entre altres. Amb aquest objectiu, s'està treballant conjuntament amb les persones i entitats que integren el Consell Municipal de Persones amb Discapacitat. S'ha creat una guia on s'expliquen les principals dificultats que poden patir les persones com són la pèrdua de mobilitat i visió, la disminució d'audició o el deteriorament cognitiu. Amb aquest plantejament es fan propostes als establiments per implementar les mesures i actuacions adients per minvar aquestes dificultats.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Un seguit d'avantatges i beneficis

El projecte ofereix als establiments adherits aconseguir tot un seguit d'avantatges i beneficis com ara conèixer i aplicar pautes de millora de l'establiment en relació amb les necessitats de les persones grans, amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat; millorar el servei d'atenció al client; fer una autoavaluació del negoci amb el suport i assessorament de personal qualificat; obtenir el distintiu 'Lleida, establiment amic' i formar part de la xarxa d'establiments, amb els quals s'editarà una guia i mapa.

 

Les entitats que ja s'han adherit són associacions de comerciants, però també el Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida. En conjunt, representen més de 800 activitats econòmiques. Les associacions de comerciants signants són les següents: Zona Alta, Eix Comercial, la Bordeta, Cappont, Magraners, Pardinyes, Slow Shop Lleida, Balàfia, Centre Històric, Escorxador, Clot, Democràcia-Remolins i Noguerola. A l'acte de presentació i signatura també han assistit els regidors Jaume Rutllant, Joan Ramon Castro, Ángeles Ribes i Xavier Palau.

 

El 17,98% de la població de Lleida (25.254 persones) és major de 65 anys. Lleida Ciutat Amiga de les Persones Grans està adherida a la xarxa mundial de ciutats amigues, promoguda per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) des del gener de 2017.