Sense Categoria

Borges obté un benefici net de 20 MEUR en el 2019

Avatar
  • febrer 16, 2020
  • 4 min read

Borges obté un benefici net de 20 MEUR | LleidaDiari.cat

Borges International Group (BIG) ha tancat el seu exercici fiscal a maig de 2019 obtenint 20 MEUR de benefici net, superant en un 33% el de l'any anterior.

 

La facturació ha arribat a 690 MEUR, un 15,8% inferior a l'exercici precedent, a conseqüència de la seva estratègia de concentració en negocis de més valor afegit, així com la reducció dels preus de les principals matèries primeres que comercialitza el grup, com són l'oli d'oliva, les nous i les ametlles. El grup ha comercialitzat 331.000 tones de productes i arriba als 1.133 empleats.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Ha creat un total de 113 llocs de treball

En els darrers 4 anys ha creat un total de 113 llocs de treball. Des del gener d'enguany, asseguren que el 94% de l'energia elèctrica dels seus centres a tot el món prové de fonts renovables.

  

Les vendes a mercats internacionals representen un 72% del total de la xifra d'ingressos del Grup Borges, incrementant en 4,5 punts percentuals el seu pes respecte a l'exercici anterior. L'elevat percentatge de venda a l'exterior es deriva de la comercialització dels seus productes en 116 països a través de les seves oficines i filials comercials a Espanya, Estats Units, França, Itàlia, Rússia, Brasil, Índia, Xina, Singapur i Tunísia.

 

Per productes, Borges ha comercialitzat un total de 331.000 tones, de les quals en valor destaquen els olis d'oliva amb un 47% del tota de les vendes, seguits dels fruits secs amb un 26% i els olis de llavors amb 14%, completant el 13% restant les olives, vinagres, pasta de blat dur, salses, encurtits, begudes de fruits secs i subproductes com farines de llavors i closca d'ametlla.

 

Suma 1.133 empleats al món

Borges International Group, amb més de 124 anys d'història, suma 1.133 empleats al món, havent generat 113 nous llocs de treball en els quatre últims anys. Opera en onze plantes industrials en cinc països i quinze oficines comercials a deu països.

 

El passat setembre Borges va inaugurar la nova planta extractora d'oli de llavors i les instal·lacions associades a l'activitat, a les quals s'han destinat més de 10 MEUR. La nova extractora ha permès incrementar la capacitat productiva de la planta fins a un 30% amb un estalvi de costos i millorant el rendiment del procés d'extracció amb l'increment de la ràtio d'oli obtingut en l'extracció de l'oli de llavors, també millorant la seguretat en tot el procés i la qualitat de les condicions de treball dels operaris. Aquest avanç permetrà reduir l'impacte mediambiental a través de la disminució d'emissions de COV (compostos orgànics volàtils), així com el consum de vapor, electricitat i aigua, recursos necessaris per a l'extracció de l'oli, contribuint a la sostenibilitat de les activitats.

 

Ampolla d'1 litre fabricada amb un 25% de plàstic reciclat

Borges també ha llençat al mercat la seva primera ampolla d'1 litre fabricada amb un 25% de plàstic reciclat, al mateix temps que ha reduït el gramatge dels envasos en un 20%. La incorporació de les dues mesures permetrà reduir anualment 143 tones de plàstic, el que equival al consum de 29 milions de bosses de plàstic. Des de gener de 2020 el 94% de l'energia elèctrica dels centres productius que té Borges a tot el món prové de fonts renovables. Segons el grup, amb aquesta transició cap al consum d'energia verda es fa un estalvi d'emissions a l'atmosfera de 8.230 tones de CO₂.

 

El projecte agrícola, liderat per la seva filial de fruits secs Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN), supera les expectatives avançant l'inici d'entrada en producció de les noves plantacions d'ametllers, en què ha obtingut collites superiors a les previstes. BAIN gestiona un total de 2.519,5 hectàrees situades a Califòrnia, Portugal i Espanya, les quals inclouen 144 hectàrees del Projecte Pistatxo BAIN fruit de la cooperació vertical amb productors, oferint una alternativa per a la millora de la renda agrària, projecte que el 2022 es preveu que arribi a 350 hectàrees, amb més de 50 productors d'Osca, Lleida i Tarragona.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *