Sense Categoria

Les Borges instal·la 11 jardineres a l’avinguda Francesc Macià

LleidaDiari
  • juliol 22, 2022
  • 2 min read

L'Ajuntament de les Borges Blanques instal·larà 11 jardineres a l'avinguda Francesc Macià «perquè la ciutat sigui més verda, tinguem més zona d'ombra i que els elements ornamentals ajudin a fer de les Borges un lloc més amable», explica l'alcaldessa Núria Palau. Les noves jardineres estaran instal·lades als fanals i les flors que s'hi plantin penjaran de l'enllumenat públic generant ombra com si el fanal fos un arbre. El consistori també té previst col·locar el mateix tipus de jardinera aèria als carrers Carme i Nou.

 

La Junta de Govern Local va aprovar la compra de les jardineres i ara s'ha adjudicat el subministrament de la decoració, les flors, per un valor de 17.7043 euros amb IVA. La plantació anirà a càrrec del servei municipal de Jardineria. Pel que fa al tipus de flors que es plantaran a les jardineres aèries, amb la finalitat de decorar els carrers de les Borges, s'ha optat per un element decoratiu floral que pugui penjar del test, ja que aquest estarà col·locat al mig del fanal, i seran geranis d'heura, també anomenats 'gitanillas'.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Les Borges instal·la 11 jardineres a l'avinguda Francesc Macià | LleidaDiari.cat

 

Reg i fàcil replantació

Per a regar els geranis d'hedra, com que les jardineres estaran instal·lades als fanals, als carrers Nou i Carme el servei municipal de Jardinera regarà amb un tractor des d'on surt l'aigua amb una mànega tipus pal llarg, per arribar a les plantes penjades; i per a regar les jardineres de l'avinguda Francesc Macià, es farà una instal·lació per dur l'aigua fins als fanals on hi ha les jardineres.

 

La previsió és que tant la plantació de les 'gitanillas' com del reg estigui acabada a final d'agost o principis de setembre. Val a dir que les 11 jardineres també tenen un dipòsit d'aigua i un substrat especial que ajuda al manteniment de les flors i, en el cas de que la planta es mori, les jardineres duen una plataforma que es pot canviar treure , i tornar a plantar.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *