Les Borges incentiva l’ocupació amb la contractació de 18 nous treballadors

Enric Mir presentant les noves línies de subvenció per a la dinamització econòmica de les Borges

Enric Mir presentant les noves línies de subvenció per a la dinamització econòmica de les Borges | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha rebut un total de tretze sol·licituds de subvenció d'empreses i autònoms, amb seu al municipi, per haver contractat divuit nous treballadors durant el 2018. Es tracta de la nova línia de subvencions que va posar en funcionament el consistori borgenc durant el novembre i que comptava amb una partida inicial de 15.000 euros.

 

En concret s'han presentat nou sol·licituds d'empreses i quatre d'autònoms que demanen ajuts per haver contractat fins a divuit nous treballadors. Cal recordar que, per cada nou empleat, l'Ajuntament establia una subvenció de fins a 1.000 euros (amb un màxim de dos nous contractes per empresa) si la incorporació laboral era a jornada complerta, i 500 euros si es tractava de la contractació de joves per realitzar pràctiques d'una durada mínima de sis mesos. Les sol·licituds es van presentar de l'1 al 30 de novembre de 2018 i s'han demanat subvencions per un valor de 14.300 euros que l'Ajuntament de les Borges té previst aprovar pròximament.

 

Així mateix, aquestes subvencions se sumen a les que també va posar en funcionament l'Ajuntament per incentivar el lloguer de locals buits i per implantar nous establiments o modernitzar els actuals, per tal de promoure l'activitat econòmica de les Borges i millorar la qualitat de vida dels seus habitants, i que es resoldran ben aviat.

 

Altres notícies recents de Borges Blanques

Amb l'objectiu de dignificar encara més un dels espais més emblemàtics de la capital de les Garrigues, l'Ajuntament de les Borges Blanques ha concedit tres subvencions per a la rehabilitació dels arcs més deteriorats dels porxos de la Plaça de l'1 d'octubre. En concret, des que es va publicar la convocatòria de subvencions, el passat juny del 2018, s'han rebut un total de tres sol·licituds de propietaris que disposen d'un arc en la seva planta baixa i s'han concedit totes elles per un import conjunt de 3.610,39 euros.

 

Cal recordar que l'Ajuntament concedia una subvenció del 75% total del cost de les obres que, en aquest cas ascendeix a 4.813,84 euros i que comptava amb una partida pressupostària inicial de 5.000 euros. Segons l'alcalde de les Borges, Enric Mir, amb aquesta actuació es dóna continuïtat a les accions de dignificació del Centre Històric del municipi, completant les inversions de les ajudes del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya amb fons propis, a la vegada que es fomenta la millora estètica d'aquests porxos declarats lloc d'especial interès historicoartístic.