Tot a punt a Borges per la seva Festa Major, que arriba carregada d’activitats

L’Ajuntament de les Borges Blanques i la Comissió de Festes ultimen els detalls de la seva Festa Major d’estiu, que torna del 2 al 6 de setembre a la capital de les Garrigues amb un programa carregat d’actes per a tots els públics. La Festa Major d’enguany compta amb una àmplia varietat de concerts, entre els quals destaca el del grup Ciudad Jara, dissabte a la nit. Hi haurà propostes infantils de tota mena, i es recuperarà amb plenitud la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges, que compleix 39 anys amb una gran festa, després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Entre els caps de cartell d’aquesta Festa Major, destaquen el grup de versions Tarraco Surfers i els discjòqueis Luara Bearka i Marc Marzenit, que amenitzaran la nit de divendres amb els darrers èxits del panorama musical. Dissabte, l’Orquestra Montgrins oferirà un ball de tarda i un de nit al pavelló envelat i, a partir de la 1 de la matinada, la plaça Europa acollirà els concerts més esperats de la Festa Major. En primer lloc, serà el torn de Ciudad Jara, la formació de Pablo Sánchez, qui ha estat durant més de deu anys cantant, compositor i líder de la banda internacionalment coneguda La Raíz. En acabar, hi haurà un concert de Portobello, i també descarregarà el seu directe la formació The Pink Goats. Entre els actes de dissabte, també destaca molt especialment la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs, que omplirà la plaça de l’1 d’Octubre de cultura i espectacle.

 

Imatge d'arxiu de la Plaça de l'1 d'octubre de les Borges durant la 37a Trobada de Gegants.

Imatge d'arxiu de la Plaça de l'1 d'octubre de les Borges durant la 37a Trobada de Gegants. | LleidaDiari.cat

 

Per la jornada de diumenge, hi ha previst un concert familiar amb el grup Rikus per diumenge al matí, i un 'tardeo' electrònic amb DJ Trebor, en homenatge al jove borgenc Cosmin Ionescu, qui va protagonitzar nombroses iniciatives solidàries al municipi i que va morir amb només 19 anys després d’una llarga lluita contra el càncer. Igualment, diumenge hi haurà un ball de tarda i un de nit amb l’Orquestra La Fania i, per acabar, a la zona de les penyes acollirà un concert amb el grup Yo Suspendí EGB, i una sessió de discjòqueis amb Pablo Osorio i David Morales.

 

Per dilluns, hi ha prevista una ballada de sardanes, un concert, un ball de tarda i un ball de nit amb l’Orquestra Maravella, mentre que a la zona de les Penyes, descarregaran el seu directe el grup Fa1na i DJ Moncho. Així mateix, dimarts hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Tàrrega, un concert, un ball de tarda i un de nit amb l’Orquestra En Esenzia. Per acabar, a la zona de les penyes, actuarà el DJ Lo Puto Cat.

 

El consistori borgenc habilitarà, un any més, un punt lila durant totes les festes, amb l’objectiu d’evitar i atendre les possibles agressions sexistes que es puguin donar durant la Festa Major. A més a més, l’Ajuntament de les Borges ha elaborat un Protocol municipal d'actuació davant les violències sexuals i LGTBI-fòbiques en espais festius, al qual s’han adherit totes les penyes del municipi, i també està previst dur a terme una formació a les persones responsables de les penyes per combatre la violència masclista i qualsevol altre tipus de violència.